Πολιτική

07/07/2022 - 07:32

Ιάσων Πιπίνης για δήλωση Μπουρνούς: «Μαθήματα Δημοκρατίας δεν δεχόμαστε από τον ΣΥΡΙΖΑ»

 

«Μαθήματα Δημοκρατίας και Κράτους Δικαίου δεν δεχόμαστε από τον ΣΥΡΙΖΑ», δηλώνει ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, με καταγωγή από το Μεσότοπο, κ. Ιάσων Πιπίνης, αναφερόμενος στην πρόσφατη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Μπουρνούς.

 

Ο κ. Πιπίνης σχολιάζοντας την κριτική που άσκησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Στρασβούργο, χρησιμοποιεί οξείς τόνους. Σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο, ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού αναφέρει:

 

«Από τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που προαναγγέλλει να ελέγξει όλους τους αρμούς της εξουσίας αν βρεθεί ξανά στην κυβέρνηση, που επιχείρησε να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη και να ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και παρείχε πολιτική ομπρέλα στο καθεστώς του Μαδούρο, δεν δεχόμαστε μαθήματα Δημοκρατίας και Κράτους Δικαίου. Η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Μπουρνούς, ότι “απομένει σε μας το καθήκον να αναστηλώσουμε τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα”, προκαλεί ανατριχίλα», τονίζει ο κ. Πιπίνης και προσθέτει: «Θυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγορεί την κυβέρνηση της Ν.Δ. για έλλειψη ελευθεροτυπίας και πολυφωνίας, είχε φθάσει στο σημείο να εγκρίνει ειδικό κονδύλι, όταν ήταν στην εξουσία, για τη σύλληψη των “καναλαρχών” που δεν θα συμμορφώνονταν στο λουκέτο των τηλεοπτικών σταθμών που επιχειρούσε να επιβάλλει στη χώρα! Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

 

Ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού αναφερόμενος στις αιτιάσεις του κ. Μπουρνούς για «βίαιες επαναπροωθήσεις» υποστηρίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει την τούρκικη προπαγάνδα. Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορα της με απόλυτο σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα. Μόνο τους τελευταίους μήνες το Λιμενικό διέσωσε 6.000 ναυαγούς στο Αιγαίο. Οι πληγές που έχει αφήσει στη Λέσβο η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, των ανοικτών συνόρων και του “κολαστηρίου της Μόριας”, είναι ακόμη νωπές».

 

Ο κ. Πιπίνης καταλήγοντας, απαντά στην κριτική του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για «τις θλιβερές επιδόσεις της Ελλάδας στην ανεργία των νέων», επισημαίνοντας: «Στη θλιβερή επέτειο του δημοψηφίσματος, των κλειστών τραπεζών και της οικονομικής λαίλαπας που επέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015, είναι τουλάχιστον αστείο να ασκείται κριτική για την διαχείριση της ανεργίας από την Ν.Δ. Η πραγματικότητα είναι πως φέτος είχαμε το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας από τον Ιούλιο του 2010, πετυχαίνοντας μάλιστα εν μέσω πανδημίας τη μείωση της ανεργίας κατά σχεδόν 5 μονάδες. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει φέρει λιγότερους φόρους, περισσότερες δουλειές και διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού, από τα 650 ευρώ στα 713 ευρώ σήμερα».

Μοιράσου το άρθρο!