Πολιτική

08/07/2022 - 08:38

Ιάσων Πιπίνης στον ΕΒΕΑ: «Το ελαιόλαδο Λέσβου μπορεί να φθάσει στις αγορές της Λατινικής Αμερικής»

Στις δυνατότητες που έχει το ελαιόλαδο της Λέσβου να εξαχθεί στις αγορές της Λατινικής Αμερικής αναφέρθηκε ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, με καταγωγή από το Μεσότοπο, κ. Ιάσων Πιπίνης σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Στην εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν οι Πρέσβεις της Βραζιλίας, της Αργεντινής, του Παναμά, του Μεξικού, του Περού και της Ουρουγουάη, συζητήθηκαν οι δυνατότητες επιχειρηματικής παρουσίας ελληνικών προϊόντων στις αγορές της Λατινικής Αμερικής. Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι από μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, στον τομέα των τροφίμων, αλλά και κατασκευαστικές.

«Το ελαιόλαδο είναι ένα προϊόν, το οποίο μπορεί και πρέπει να εξαχθεί ακόμη περισσότερο στις χώρες αυτές. Ειδικά το ξακουστό ελαιόλαδο Λέσβου, η ποιότητα του οποίου είναι από τις καλύτερες παγκοσμίως, μπορεί να φθάσει στις λατινοαμερικάνικες αγορές και να συναγωνιστεί επάξια άλλα ελαιόλαδα ευρωπαϊκής προέλευσης», τόνισε ο κ. Πιπίνης στην ομιλία του.

Το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας – Λατινικής Αμερικής και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο αναμένεται να πραγματοποιήσουν επιχειρηματική αποστολή σε 6 χώρες της Λατινικής Αμερικής μεταξύ 9-22 Οκτωβρίου. Ο κ. Πιπίνης έχει εισηγηθεί να συμμετάσχουν στην αποστολή και επιχειρήσεις από τη Λέσβο και μάλιστα γίνονται οι σχετικές επαφές με το Επιμελητήριο Λέσβου.

Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού στην ομιλία του αναφέρθηκε και στις επαφές που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια με λατινοαμερικάνικες κυβερνήσεις, προκειμένου να διευκολύνει εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στις χώρες αυτές, με τις οποίες όπως τόνισε, «μοιραζόμαστε κοινές αξίες, όπως ο σεβασμός στις δημοκρατικές αρχές και το Κράτος Δικαίου».

 

Μοιράσου το άρθρο!