Πολιτική

07/04/2014 - 14:26

Ημερίδα για brand name Lesvos - Ομιλία Φωτή Ξύδα

Η

μηνιαία εφημερίδα των φιλελεύθερων νέων της Λέσβου Youth Voice πραγματοποίησε με επιτυχία, το Σάββατο 5 Απριλίου 2014, την πρώτη ημερίδα, με θέμα: «Η προοπτική επένδυσης και ανάπτυξης (τουρισμός-γεωργικά προϊόντα) της Λέσβου. Το brand name "Lesvos"»,
Ομιλητές της ημερίδας ήταν οι:
Φωτής Ξύδας, Πρέσβυς ε.τ, Υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου
Dr Jean (Yannis) Suvatjis - Γιάννης Σουβατζής  Prof. of Brand Marketing & Corporate Identity
Φωτιάδης Μουζάλας Άγγελος, Οικονομολόγος
Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, απευθύνοντας θερμό χαιρετισμό. Ο Υπουργός εστίασε στην προσπάθεια νέων ανθρώπων να αναδείξουν ζητήματα που αφορούν στην τοπική κοινωνία, αλλά και σε συντονισμένες ενέργειες που υλοποιούνται με έργα πνοής στο νησί στηρίζοντας αυτήν την κατεύθυνση επένδυσης και ανάπτυξης της Λέσβου.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Φ.Ξύδας, στον χαιρετισμό του εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη νεολαία του νησιού μας και στις δυνατότητες που παρουσιάζονται με τη χρήση της τεχνολογίας στηριζόμενος, όπως είπε στην πείρα που απεκόμισε υπηρετώντας σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Λέσβος μπορεί να γίνει παγκοσμίως γνωστή εφόσον αξιοποιηθούν οι δυνατότητες της και η ποιότητα των προϊόντων της. Υπεσχέθη δε στους παρευρισκόμενους ότι, εφόσον ο συνδυασμός του εκλεγεί στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, η τυποποίηση του ονόματος της  Λέσβου (brand name Lesvos) θα είναι μια από τις βασικές προτεραιότητές του.
Ο επιχειρηματίας και οικονομολόγος κ. Φωτιάδης Μουζάλας ανέδειξε νέες μορφές προώθησης προϊόντων και αξιοποίησης πρακτικών εφαρμογών brand naming, δίνοντας έμφαση στην πραγματοποίηση επωφελών έργων σε κάθε θεματικό τουριστικό τομέα που προσφέρεται στο νησί μας.
Ο καθηγητής του Brand Marketing & Corporate Identity κ. Σουβατζής παρουσίασε τις στρατηγικές που μπορεί να ακολουθηθούν γύρω από την ανάπτυξη του αγροτικού και τουριστικού τομέα, ώστε η Λέσβος να προωθήσει τα προϊόντα της ως εθνικά brands σε διεθνές και σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον, ανέπτυξε ολοκληρωμένα το μοντέλο που εφαρμόζεται από αναγνωρισμένα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο στον τομέα του  Marketing και του Brand Naming.
Τη συζήτηση συντόνισε ο εκδότης της Εφημερίδας κ. Ανδρέας Καρασαρίνης.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες, τους εκπροσώπους επιχειρηματικών και παραγωγικών φορέων του νησιού που μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς και όλο τον κόσμο που έδωσε το παρών δίνοντας παλμό στην εκδήλωση.

Μοιράσου το άρθρο!