Πολιτική

01/11/2010 - 15:16

Ιωάννα Βαλλίνα-Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Λέσβου

Ιωάννα Βαλλίνα-
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Παντελή Πατερέλλη "Λέσβος, Δημιουργική Πορεία"
Φίλες και φίλοι,  Βρισκόμαστε μπροστά σε μία κρίσιμη καμπή της ιστορίας του νησιού μας. Από την 1n Ιανουαρίου 2011 n Λέσβος, οργανωμένη διοικητικά σε ένα Δήμο, καλείται να ανασυνταχθεί και να προχωρήσει σε μια νέα πορεία ανάπτυξης. Οι αντιξοότητες της νέας κατάστασης δεν αποτελλούν άλλοθι για να αδρανήσουμε . Η συγκρότηση και n λειτουργία του νέου Δήμου Λέσβου δεν είναι μόνο ένα δύσκολο στοίχημα που πρέπει, πάση θυσία, να κερδίσουμε. Είναι και μια μεγάλη ευκαιρία που οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε. Είναι, ακόμα, και μια ιστορική πρόκληση στην οποία μπορούμε και πρέπει να ανταποκριθούμε. Αρκεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας και στις δυνάμεις μας... Να ξορκίσουμε τον εφησυχασμό, την αδιαφορία και τις πελατειακές σχέσεις... Να επιβάλλουμε την έντιμη, υπεύθυνη και συστηματική διαχείριση των κοινών. Γιατί μόνο με τον τρόπο αυτόν μπορούμε να αφυπνίσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις του νησιού μας και να αξιοποιήσουμε με σεβασμό το σπάνιο φυσικό πλούτο και το μοναδικό πολιτιστικό του απόθεμα.Σ' αυτή την κοινή προσπάθεια, νοιώθω ότι οφείλω να συμμετέχω. Ανήκω στη νεώτερη δημιουργική γενιά αυτού του τόπου, που διεκδικεί το ρόλο της και την εκπροσώπησή της στη διαχείριση των κοινών.  Ως επιστήμονας, ως επαγγελματίας και ως γυναίκα φιλοδοξώ να συνεισφέρω όσες γνώσεις, ικανότητες και ευαισθησίες διαθέτω για να ευδοκιμήσουν τα συλλογικά όνειρα όλων των κατοίκων της Λέσβου. Σας ζητώ να με τιμήσετε με την ψήφο σας και υπόσχομαι να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη σας. Βιογραφικό Σημείωμα Γεννήθηκα στην Αθήνα. Πέρασα τα παιδικά μου χρόνια στους Αμπελοκήπους, την εφηβεία και τα χρόνια των σπουδών στην Νέα Πεντέλη.
Ο πατέρας μου, Παναγιώτης Κ. Βαλλίνας, είναι μαθηματικός και πρόεδρος του συλλόγου Παρακοιλιωτών Αθήνας. Η μητέρα μου, Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου-Βαλλίνα είναι ιατρός κυτταρολόγος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Αποφοίτησα από το Β΄ Λύκειο Αρσακείου Ψυχικού. Τελείωσα την Σχολή Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η διπλωματική μου εργασία είχε θέμα «Εφαρμογή Αγροτουριστικού Προγράμματος σε οικισμό της Λέσβου». Για να την εκπονήσω έζησα 1,5 χρόνο στα Παράκοιλα, όπου βίωσα από κοντά τη γοητεία και τις ανάγκες της αγροτικής υπαίθρου.
Επέλεξα να ζήσω μόνιμα στη Μυτιλήνη. Εγκαταστάθηκα το 2001 και εργάστηκα ως συμβασιούχος σε δημόσιες υπηρεσίες, διατηρώντας παράλληλα γραφείο αρχιτεκτονικών μελετών.
Έλαβα τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών (master), το 2003, από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην Ιστορική και Κοινωνική Ανθρωπολογία. H διπλωματική εργασίαμου είχε θέμα «Γυναίκες και οικιακός χώρος: Ζητήματα από την εθνογραφία της αγροτικής Ελλάδας». Τέλος, εργάστηκα ως επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, με ειδικό αντικείμενο την τεκμηρίωση της βιομηχανικής αρχιτεκτονικής του Ν. Λέσβου.
Ως σήμερα ζω και εργάζομαι στην Λέσβο, ως ελεύθερη επαγγελματίας, Έχω εκπονήσει μελέτες και έχω συμμετάσχει σε μελετητικές ομάδες μεγάλου αριθμού ιδιωτικών και δημόσιων έργων, τόσο στην πόλη, όσο και στους οικισμούς του νησιού. Ανάμεσα στα υλοποιημένα έργα δημόσιου χαρακτήρα είναι η αποκατάσταση του Ελαιοτριβείου Βρανά, στον Παπάδο, σε συνεργασία με τον Νίκο Σηφουνάκη, η αποκατάσταση του παραδοσιακού κτηρίου Χιωτέλλη, για το δήμο Αγίας Παρασκευής, η κατασκευή νέου κωδωνοστασίου στο μεταβυζαντινό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Συκούντα, το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας, Αγίας Παρασκευής. Από τις μελέτες αναφέρω: την επέκταση του Μουσείου Teriade, για το Υπουργείο Αιγαίου, την ανέγερση πολυχώρου δύο θεατρικών σκηνών, σε οικόπεδο της Νομαρχίας Λέσβου, στο Κιόσκι, την ανάπλαση της πλατείας του ποταμού Καρασάρ, στην Ερεσσό.
Σήμερα, με την υποψηφιότητα μου για δημοτική σύμβουλος στο δήμου Λέσβου, επιθυμώ να ανταποδώσω με έργο, την ενθουσιώδη και συγκινητική υποδοχή που μου επεφύλαξε, ως επαγγελματία, όλα αυτά τα χρόνια το νησί.

Μοιράσου το άρθρο!