Πολιτική

18/02/2013 - 14:39

Το Ίππειος είναι ζωντανό...

Το Ίππειος είναι ζωντανό...

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 η λαϊκή συνέλευση που διοργανώθηκε από την Τοπική Κοινότητα Ιππείου και αφορούσε τον απολογισμό δράσεων του περασμένου έτους καθώς επίσης και το μείζον θέμα της βελτίωσης των υποδομών υγείας στην περιοχή.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Γιαννάκης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχος Δ.Ε Ευεργέτουλα κ. Κατράνης που μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Λέσβου κ. Βουνάτσου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Πάλλης , Γυμνάγος και  Ψαρρόπουλος, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής μας και αρκετοί συμπολίτες μας που έδειξαν το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για τα ζητήματα που απασχολούν το χωριό μας.

Στο πρώτο σκέλος της συνέλευσης έγινε, από τον Πρόεδρο της Τ.Κ Ιππείου κ. Προκόπη Σινάνη, η παρουσίαση των δράσεων που έγιναν τη χρονιά που πέρασε με ειδική αναφορά σε αυτούς που βοήθησαν για την υλοποίηση τους και στη συνέχεια ενημέρωση για τον σχεδιασμό των δράσεων, που θα λάβουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή, το επόμενο διάστημα.

Αμέσως μετά, διεξήχθη διαλογική συζήτηση για το θέμα του Περιφερειακού Ιατρείου, με την ανάπτυξη των θέσεων της Τ.Κ Ιππείου και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει μετά την αρνητική απάντηση του Υπ. Υγείας σε σχετική ερώτηση για την ανέγερση νέων εγκαταστάσεων.

Ο κ. Γιαννάκης, αφού μετέφερε το προσωπικό ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Γιακαλή για το θέμα αυτό, ενημέρωσε τους παρισταμένους ότι σε πρώτη φάση, έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και του Νοσοκομείου ούτως ώστε το προσεχές διάστημα να γίνουν εργασίες βελτίωσης  των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Ιατρείου. Παράλληλα, δήλωσε πως , σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς,  θα αναληφθεί πρωτοβουλία από την πλευρά της Περιφέρειας ώστε να εκπονηθεί μελέτη για την ανέγερση νέου Περιφερειακού Ιατρείου με στόχο την ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Η συνέλευση ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των εκπροσώπων των θεσμικών φορέων της περιοχής και την κατάθεση ερωτήσεων και προτάσεων από τους κατοίκους του Ιππείου για θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος.

 

Μοιράσου το άρθρο!