Πολιτική

04/05/2020 - 13:55

Ήρθε στη Λέσβο και έκανε μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα.... Το ΚΚΕ για την επίσκεψη Μηταράκη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η επίσκεψη του Κ. Μηταράκη στη Λέσβο άφησε το Λεσβιακό λαό περισσότερο ανήσυχο παρά ανακουφισμένο. Ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής:

  • Έκανε μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα στη Μόρια, παρουσιάζοντας σαν έργο της Κυβέρνησης τις δραστηριότητες για την προφύλαξη από τον κορονοϊό της Ύπατης Αρμοστείας, της περιφέρειας Β. Αιγαίου, των Γιατρών χωρίς Σύνορα κ.λπ. Οι ευθύνες της κυβέρνησης για την ελλιπέστατη προστασία των προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια από την επιδημία παραμένουν τεράστιες.
  • Δεν είπε κουβέντα για την άρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που επιτάσσει χώρο στο νησί για τη δημιουργία κλειστού κέντρου, αίτημα που αγκαλιάζει όλος ο λαός του νησιού.
  • Δεν είπε κουβέντα για το πάνδημο αίτημα του άμεσου και πλήρους απεγκλωβισμού όλων των προσφύγων και μεταναστών από το νησί.

Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ θεωρεί πως το αίτημα του λεσβιακού λαού να μην υπάρξει κανένα κέντρο, κλειστό ή ανοιχτό στο νησί, με τον ταυτόχρονο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων, με τη μεταφορά τους στην ενδοχώρα και από κει στους τόπους προορισμού τους, αποτελεί τη μόνη λύση που ικανοποιεί απόλυτα και τους ίδιους τους πρόσφυγες και τους κατοίκους του νησιού. Παράλληλα, ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν οι ροές προς την Ελλάδα και το νησί είναι να γίνει αποδεκτή η θέση του ΚΚΕ να μεταφερθούν στην Τουρκία οι επιτροπές ασύλου, εκεί να εξετάζονται οι αιτήσεις και από κει να πηγαίνουν στις χώρες υποδοχής. Το επιχείρημα της κυβέρνησης πως οι κλειστές δομές θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά για τον ερχομό τους μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να ακούγεται.

Καλούμε το λεσβιακό λαό και τις μαζικές του οργανώσεις:

Να απορρίψουν αποφασιστικά τις κούφιες υποσχέσεις του Κ. Υπουργού αλλά και του κυβερνητικού βουλευτή στο νησί, που το μόνο που κάνουν είναι να διαιωνίζουν την υπάρχουσα κατάσταση και να οδηγούν σε τέλμα και τη ζωή των προσφύγων-μεταναστών αλλά και των κατοίκων του νησιού. 

Να απορρίψουν την πρόταση- κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ και της τοπικής του οργάνωσης να αποσυμφορηθούν 15000 πρόσφυγες και μετανάστες όταν αναγνωρίζει πως υπάρχουν 20000. Δηλαδή ζητά να μείνουν στο νησί 5000. Πού θα μείνουν; Σε κάποια δομή. Άρα να υπάρχει και δομή πάνω στο νησί για μακροχρόνια εγκατάσταση 5000 προσφύγων. 

Να υιοθετήσουν και να αγωνιστούν για την υλοποίηση μέτρων που θα οδηγήσουν τους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους στον προορισμό τους και οριστικά θα σταματήσουν τις ροές προς τη χώρα μας και το νησί:

  • Απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και μεταφορά  τους στην ηπειρωτική Ελλάδα και από κει στους τόπους προορισμού τους.
  • Να κλείσει το αίσχος της Μόριας και να μη δημιουργηθεί καμία νέα δομή, ούτε κλειστή ούτε ανοιχτή.
  • Να μεταβούν οι επιτροπές ασύλου στην Τουρκία, εκεί να εξετάζουν τα αιτήματα τους και από κει να οδηγούνται στις χώρες που κάνουν δεκτές τις αιτήσεις ασύλου.

 

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Μοιράσου το άρθρο!