Πολιτική

13/06/2020 - 07:14

Ισχυρό σύμμαχο στη Θεσσαλονίκη βρήκε ο Κώστας Μουτζούρης για την αύξηση του τουρισμού στα νησιά μας

Καμπάνια της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την προσέλκυση τουριστών

ΔΕΗ

ΠΑΑ

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης είναι έτοιμο να συνδράμει κάθε προσπάθεια για αύξηση του τουρισμού στα νησιά του Αιγαίου, καθώς αυτό αποτελεί εθνική ανάγκη και πατριωτική υποχρέωση.

Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, στο πλαίσιο των επαφών που έχει ο δεύτερος για την τουριστική προώθηση της περιοχής του.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά σας με το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα. Γνωρίζουμε όμως πολύ περισσότερο την ομορφιά τους αλλά και ότι αποτελούν ιδανικό τουριστικό προορισμό, καθώς διαθέτουν όλα τα στοιχεία που αποζητά ένας τουρίστας. Δηλώνουμε λοιπόν ότι είμαστε στη διάθεση σας», τόνισε ο κ. Ζορπίδης.

Στη συζήτηση, που έγινε με τη συμμετοχή συνεργατών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τουριστικών πρακτόρων- μελών του ΕΕΘ συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ανάδειξη της περιοχής, τη διευκόλυνση της πρόσβασης, την παροχή υπηρεσιών και την καλύτερη οργάνωση των τουριστικών πακέτων.

Μάλιστα, ο κ. Μουτζούρης ευχαρίστησε θερμά για τη συζήτηση τον κ. Ζορπίδη και δήλωσε ότι κατέγραψε τις ενδιαφέρουσες ιδέες και προτάσεις τους προκειμένου να μελετήσει την εφαρμογή τους, αφού πρόκειται, όπως είπε, για ανθρώπους που ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά.

 

Έτοιμοι να υποδεχτούν τους τουρίστες στα νησιά τους είναι οι επαγγελματίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Σκοπός της επίσκεψής του μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Νίκο Νύκτα είναι να προωθήσει και να προβάλει ή καλύτερα να υπενθυμίσει τις ομορφιές της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, της Λήμνου, της Ικαρίας, των Φούρνων, των Οινουσσών, των Ψαρών, του Αγίου Ευστρατίου, αφού ως γνωστόν οι Βορειοελλαδίτες γνωρίζουν και αγαπούν τα συγκεκριμένα νησιά.

Το περιεχόμενό της φετινής καμπάνιας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έχει τίτλο «ΠΑΜΕ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΛΛΙΩΣ» και στόχος είναι κυρίως η προσέλκυση εσωτερικού τουρισμού, αφού, όπως ανέφερε ο κ. Μουτζούρης, ο αριθμός των τουριστών από το εξωτερικό θα είναι πολύ μικρός.

Σε αυτήν την προσπάθεια, μάλιστα, συμμετέχουν αφιλοκερδώς γνωστές προσωπικότητες που έχουν διακριθεί στον χώρο των τεχνών, της τηλεόρασης, του αθλητισμού και έλκουν την καταγωγή τους από τα νησιά, μιλώντας για τον τόπο τους από καρδιάς, με λόγο βιωματικό που εστιάζει στο να μεταφέρει αυθεντικές εμπειρίες. Συγκεκριμένα, στα βίντεο που προβάλλονται, συμμετέχουν η Μιμή Ντενίση σε ρόλο πρέσβειρας και η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Ναταλία Γερμανού, ο Γιώργος Αυτιάς, ο Στέλιος Ρόκκος και ο Χριστόφορος Μερούσης, οι οποίοι κατάγονται από τα συγκεκριμένα νησιά.

Ερωτηθείς για το αν τους ανησυχεί ο νέος κορονοϊός, ο κ. Μουτζούρης είπε ότι οι δομές υγείας είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά.

Το πρωί, ο κ. Μουτζούρης συναντήθηκε με τουριστικούς πράκτορες και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, με τον οποίο μίλησαν για τρόπους συνεργασίας. Χθες ήταν στην Καβάλα, όπου πραγματοποίησε ανάλογες συναντήσεις με επαγγελματίες και φορείς, ενώ αύριο θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη.

ΑΠΕ -ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο!