Πολιτική

30/08/2023 - 14:34

Κ. Αστυρακάκης για τον συνδυασμό του Κ. Μουτζούρη: Έχουν σχέδιο, ξέρουν αλλά και μπορούν

"Καθήκον μου να στηρίξω το συνδυασμό του Κ. Μουτζούρη"

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι

Δημοσιοποιώντας την απόφασή μου να συμμετέχω - στις Περιφερειακές εκλογές για το Βόρειο Αιγαίο – στο ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο «Άλμα ανάπτυξης» με επικεφαλής τον Κώστα Μουτζούρη, οφείλω να αιτιολογήσω την επιλογή μου. 

  1. Έχω υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση ως Αντινομάρχης Παιδείας –Πολιτισμού, εννιάχρονη θητεία ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού –Αθλητισμού και Πολιτισμού –Τουρισμού αλλά και Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης. Η εμπειρία, η γνώση, η εφαρμοσμένη πολιτική και το έργο που έχω παράξει για τον τόπο μου αυτά τα χρόνια, αποτελούν μια σοβαρή παρακαταθήκη και χρήσιμα εργαλεία για τη δουλειά που θα συνεχίσει να γίνεται για τον τόπο μας και τους ανθρώπου του. 
  2. Ο Κώστας Μουτζούρης τεχνοκράτης του Πολυτεχνείου είναι γνώστης του αντικειμένου που πραγματεύεται η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Συζητάς μαζί του ζητήματα που αφορούν μελέτες, ευρωπαϊκά προγράμματα, τους προσανατολισμούς του Περιφερειακού προγράμματος και τι αναπτυξιακούς στόχους υπηρετούν, και μπορείς να συνεννοηθείς. 
  3. Σε κρίσιμες στιγμές για τον τόπο μας (Καράβα, Βάστρια) υπερασπίστηκε το τοπικό συμφέρον – και μάλιστα στην «καθομιλουμένη» - και όχι κάποιο κομματικό συμφέρον. 
  4. Το ψηφοδέλτιο είναι ανεξάρτητο όπως ήταν και το 2019. Αυτό όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, το έχω υπηρετήσει  κι εγώ με συνέπεια τα προηγούμενα χρόνια. Το υπηρετεί και ο Κώστας Μουτζούρης σεβόμενος την ίδια τη φύση της αυτοδιοίκησης. 

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι πανθομολογούμενο είναι πως στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα κερδίσει η ο συνδυασμός του κ. Μουτζούρη ή ο συνδυασμός του κ. Στεφανή και πιθανότατα από την πρώτη Κυριακή. Αποτελεί καθήκον μου απέναντι στον τόπο μας και στους ανθρώπους του, να στηρίξω ένα ψηφοδέλτιο με επικεφαλή και στελέχη που  ΈΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ, ΞΕΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ. 

Οι βουλευτικές εκλογές τελείωσαν και ο κ. Μητσοτάκης πέτυχε μια μεγάλη νίκη. Ας αφήσει ήσυχες τις τοπικές κοινωνίες των νησιών να αποφασίσουν για τους καλύτερους, χωρίς να θέλει ετσιθελικά να επιβάλει τις επιλογές του. Τελειώνοντας θα σας πω, πως πεποίθηση μου είναι να μη συμμετέχω σε  κομματικά ψηφοδέλτια -με προδιαγεγραμμένη την ήττα- που σε βάζουν σε μια πολύχρονη διαδικασία αντιπολίτευσης και διαμαρτυρίας.

Η αυτοδιοίκηση δεν είναι κεντρική πολιτική σκηνή. Στην αυτοδιοίκηση χρειάζονται συνεργασίες και οι δημιουργικοί άνθρωποι επιδιώκουν συμμετοχή σε ψηφοδέλτια που διεκδικούν τη νίκη, για να κάνουν δουλειά και να βοηθούν τον τόπο τους και τους ανθρώπου του. 

Σας ευχαριστώ πολύ , προσδοκώντας σε στήριξή σας. 

Κώστας Αστυρακάκης 

Δάσκαλος – Δημοτικός Σύμβουλος

Μοιράσου το άρθρο!