Πολιτική

12/01/2020 - 21:14

Κ. Αστυρακάκης: ψεύδη όσα λέει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού για τη θέρμανση στο Δημοτικό Θέατρο

Το θέμα που ανέδειξε το Lesvosnews.net σχετικά με τη θέρμανση στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης αποκτά πλέον πολιτικές διαστάσεις καθώς έχουμε απάντηση από τον πρώην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Λέσβου κ. Κώστα Αστυρακάκη και την δημοτική παράταξη του Δήμου Μυτιλήνης "Επανεκκίνηση"

 

Ανεξάρτητη κίνηση πολιτών «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»                             

Σχετικά με τη μετατόπιση ευθυνών για την δυσλειτουργία της θέρμανσης του Δημοτικού Θεάτρου.

Είναι πολύ δύσκολο μερικές φορές ή και μάταιο,  να προσπαθείς να απαντάς στα ψεύδη του κ. Τσακίρη αλλά και στην άρνησή του να αναλάβει ευθύνες που του αναλογούν ρίχνοντάς, τες στους προηγούμενους σκορπίζοντας απλόχερα συγνώμες – κάτι που θα κάνει φαντάζομαι μέχρι και το τέλος της θητείας του. 

Ποια είναι η αλήθεια; 

Το Δημοτικό Θέατρο ενίσχυσε τον κλιματισμό του με την προμήθεια από ΕΣΠΑ – και τοποθέτηση τα 2 τελευταία χρόνια- έξι κλιματιστικών επαγγελματικού τύπου (ντουλάπες). Τα 7 χρόνια που ψευδώς αναφέρει ότι το θέατρο ήταν χωρίς κλιματισμό, είναι στη φαντασία του, αφού μέχρι πριν δύο χρόνια που τοποθετήθηκαν οι ντουλάπες , δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα για την θέρμανση του θεάτρου. Το χειμώνα τα μηχανήματα αυτά ήταν σε λειτουργία από τις πρωινές ώρες , προκειμένου να ζεσταίνεται επαρκώς αυτός ο μεγάλος χώρος. 

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Ή έθεσαν τα μηχανήματα σε λειτουργία την τελευταία στιγμή ή δεν αποκατέστησαν τυχών βλάβες σε αυτά. 

Όσο για την ενεργειακή αναβάθμιση που εξαγγέλλει , κάτι τέτοιο δεν έχει δρομολογηθεί, ούτε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου υπάρχει, ούτε σχεδιασμός- ακόμα τουλάχιστον για κάτι τέτοιο-. 

Παρεμπίπτοντος μπήκαμε στο 2020 και η Δημοτική Πινακοθήκη παραμένει κλειστή κάτω από το βάρος αβάσιμων εξαγγελιών, ψεύτικων χρονοδιαγραμμάτων και πληθώρας δικαιολογιών. Ας ζητήσει και για αυτό μια συγνώμη (τσάμπα είναι) αφού αυτός ο μοναδικός χώρος πολιτισμού , με έργα των Θεόφιλου,  Τσαρούχη, Φασιανού, Πρωτοπάτση, Μυταρά , Κανέλλη , Μπουζιάννη,  Άλμα Ταντέμα και άλλων μεγάλων  ελλήνων και ξένων εικαστικών, παραμένει κλειστός και μη επισκέψιμος. 

 

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής ανεξάρτητης κίνησης πολιτών «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ» και

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μυτιλήνης

Κώστας Αστυρακάκης

 

----

Διαβάστε εδώ την αρχική ανάρτηση του Lesvosnews.net που ανέδειξε το θέμα 

Μοιράσου το άρθρο!