Πολιτική

20/11/2012 - 06:55

K. Μουσουρούλης: υποσχέθηκε αναδιοργάνωση του Υπουργείου και.. έφυγε

K. Μουσουρούλης: υποσχέθηκε αναδιοργάνωση του Υπουργείου και.. έφυγε

yle="text-align: justify;">Χωρίς λύσεις, χωρίς απαντήσεις η επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κώστα Μουσουρούλη στη Λέσβο.  Επίσκεψη με καθυστέρηση 5 μήνων! Αναφέρθηκε κυρίως στην αναδιοργάνωση του Υπουργείου και στο θέμα των μεταναστών.

Σε δημόσια διαβούλευση θα τεθεί νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου με άξονες την πολιτική ασφαλείας, τη λιμενική πολιτική, τη νησιωτική και τη ναυτιλιακή, όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Μουσουρούλης από τη Μυτιλήνη. Όπως είπε, η διοικητική αναδιοργάνωση του υπουργείου προχωρά με γοργούς ρυθμούς. «Δημιουργούμε μια σύγχρονη δομή, να κάνουμε περισσότερα με λιγότερους πόρους», πρόσθεσε. Επιπλέον, η γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής αλλάζει προσανατολισμό. Δηλαδή θα ασκεί, για πρώτη φορά, αρμοδιότητα νησιωτικής πολιτικής και μιας ειδικής αναπτυξιακής στρατηγικής για τα νησιά.

Στο σημείο αυτό, ο υπουργός σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια να μην υπάρχει διακοπή σύνδεσης και να μην μειωθεί η συχνότητα των συνδέσεων. «Μελετάμε προσεκτικά τον επανασχεδιασμό του δικτύου. Δεν είναι κάτι που αποφασίζεται και εφαρμόζεται από τη μία στιγμή στην άλλη ειδικά όταν υπάρχουν συμβάσεις στις άγονες γραμμές που λήγουν το 2021. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσουμε την εδαφική συνέχεια της χώρας», συμπλήρωσε. Η 5η Δεκεμβρίου, συνέχισε, είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων στο διάλογο που έχουμε ξεκινήσει για την ακτοπλοΐα. Μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2013 θα ακολουθήσουν πολιτικές αποφάσεις και νομοθετικές ρυθμίσεις. Ο κλάδος είχε συσσωρευμένα προβλήματα, που τα επιτάχυνε η οικονομική κρίση, ανέφερε ο υπουργός.

Αναφερόμενος τέλος στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών είπε πως στο υπουργείο τέθηκαν τέσσερις στόχοι που επιτεύχθηκαν. Πρώτον, η διασφάλιση της λειτουργίας όλων των πλωτών και εναέριων μέσων του Λιμενικού Σώματος Δεύτερον, ο επανασχεδιασμός στο επιχειρησιακό σκέλος. Τρίτον, η διακλαδική συνεργασία. Τέταρτον, η συνέχιση του σχεδίου Ποσειδών της Frontex, που επρόκειτο να διακοπεί.

 

Δείτε το σχετικό βίντεο από τη συνέντευξη τύπου:

Μοιράσου το άρθρο!