Πολιτική

07/03/2021 - 15:52

Και η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Λέσβου καταδικάζει τα ρατσιστικά συνθήματα στο στρατόπεδο "Μαρινέλλη"

Μπαράζ ανακοινώσεων για όσα γίνονται στο στρατόπεδο "Μαρινέλλη"

Δελτίο Τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Δυτικής Λέσβου

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Λέσβου καταγγέλλει το απαράδεκτο γεγονός που έλαβε χώρα σε στρατόπεδο της περιοχής του δήμου μας, όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα ακούστηκαν ρατσιστικά και εθνικιστικά συνθήματα, που σε καμία περίπτωση δεν έχουν σχέση με τη φιλοσοφία και ιστορία του λεσβιακού λαού.

Η Λαϊκή Συσπείρωση πολλές φορές με παρεμβάσεις της έχει αναδείξει τους λόγους του εγκλωβισμού σε μία αδιέξοδη κατάσταση, τόσο των κατοίκων, όσο και των προσφύγων και μεταναστών. Έχει επισημάνει ότι η προσφυγιά και η μετανάστευση, είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που δημιουργεί τους πολέμους και της οικονομικής αφαίμαξης των περιοχών. Το κατάπτυστο σύνθημα που αναφέρεται «σε φωτιές στα παράλια της Μικράς Ασίας», είναι σύνθημα που τον τελευταίο αιώνα το έχουν πληρώσει με πολύ αίμα τόσο ο λαός μας, όσο και οι γειτονικοί λαοί.

Για αυτό το λόγο συγχαίρουμε του στρατιώτες που τολμούν και σηκώνουν το ανάστημα τους απέναντι σε αυτές τις φασιστικές και ρατσιστικές νοοτροπίες, νοοτροπίες που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του λεσβιακού λαού. Στρατιώτες που έχουν το θάρρος να μιλήσουν για ειρήνη και συνεργασία των λαών, τον μοναδικό τρόπο να ζήσει ευτυχισμένος ο λαός μας στον τόπο του.

Θεωρούμε δεδομένο ότι μετά τα δημοσιεύματα η πολιτική και στρατιωτική ιεραρχία θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα. Φαινόμενα τα οποία προσπαθούν να φέρουν σε αντιπαράθεση τους κατοίκους και τους πρόσφυγες. Ο λεσβιακός λαός ξέρει να αποφεύγει τέτοιες παγίδες, θα συγκρουστεί με τους υπεύθυνους και θα αγκαλιάσει τους πρόσφυγες, όπως έκανε τόσο καιρό.

Μοιράσου το άρθρο!