Πολιτική

13/10/2013 - 07:16

Και ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠαΣοΚ Ν.Ανδρουλάκης διαφωνεί με το «άνοιγμα» του Καλλικράτη

yle="text-align: justify;">Μετά τις αντιρρήσεις του Βουλευτή και πρώην Υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ κ. Γ.Ντόλιου άλλο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ διαφωνεί ανοιχτά με το Νομοσχέδιο για την αναθεώρηση του «Καλλικράτη».
Ο γραμματέας της ΚΠΕ (Κεντρική Πολιτική Επιτροπή) του ΠαΣοΚ, Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε στους Βασίλη Χιώτη, Νότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο για την προγραμματική συμφωνία, το συντονισμό της κυβέρνησης, το φόρο ακινήτων και τον «Καλλικράτη».


Η απάντηση του κ. Ανδρουλάκη  για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη»

Για τον κυβερνητικό συντονισμό και τα παράπονα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο Εσωτερικών στον «Καλλικράτη»
«Δεν είναι θέμα γκρίνιας. Είναι θέμα ότι γίνεται μια κοινή προσπάθεια στη συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. Ποιος λογικός άνθρωπος από το ΠΑΣΟΚ δεν θα ήθελε να βελτιώσουμε κάποιες ρυθμίσεις του «Καλλικράτη». Αλλά αυτό να γίνει μέσα από όρους διαφανείς, συγκεκριμένους, μέσα από διάλογο και με τα όργανα της ΚΕΔΕ, ώστε να υπάρχει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Δεν μπορεί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να μαθαίνουν ότι προωθείται ένα σχέδιο που βάζει σπάσιμο σε δύο νησιά όπως η Μυτιλήνη και η Κέρκυρα, που, αν θέλετε, είναι δύο νησιά απ’ όπου προέρχονται δύο κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης από τη Ν.Δ. Θέλετε και την προσωπική μου άποψη; Κακώς ανοίγει λίγο πριν τις εκλογές και το θέμα του εκλογικού νόμου και το χωροταξικό. Ακόμη και αν ανοίξει, να γίνει με κανόνες. Δεν μπορεί να γίνεται και εκλογικός νόμος και χωροταξικό, διότι θα βγει κάθε δήμος και θα ζητάει τις ίδιες ρυθμίσεις.»

 Ο δρόμος προς την αναθεώρηση του Καλλικράτη θα είναι δύσκολος και ας μην βιάζονται κάποιοι να πανηγυρίσουν.


Διαβάστε ακόμη για το θέμα:

Το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τις αλλαγές στο Καλλικράτη - Η απόλυτη προχειρότητα!!!

Editorial - "πάρτυ του Καλλικράτη"

 

Μοιράσου το άρθρο!