Πολιτική

07/09/2022 - 16:32

Καλά νέα! «Δημοπράτηση Ανακατασκευής Πλακόστρωτου στη Μόρια»

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, υπόγραψε τη διακήρυξη για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του θεματικού έργου «Ανακατασκευή Πλακόστρωτου στη Μόρια», εκτιμώμενης αξίας 195.000,00€.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 21-09-2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00. Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 27-09-2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00.

Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Ταμείου Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε έξι (6) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Αντικείμενο του έργου είναι η ανακατασκευή τμημάτων του υφιστάμενου φθαρμένου πλακόστρωτου που οδηγεί στον Άγιο Δημήτριο Μόριας, η ανακατασκευή και διαμόρφωση της ασφαλτοστρωμένης-τσιμεντοστρωμένης κεντρικής οδού (Αγορά) έως την Εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, με οδόστρωμα από τεχνητούς κυβόλιθους από σκυρόδεμα χρώματος γκρι και κόκκινο σε διάταξη «ψαροκόκκαλου», καθώς και η κατασκευή - ανακατασκευή των πεζοδρομίων αυτής.

O Αντιδήμαρχος Στρατής Τζιμής δήλωσε ότι «η Δημοτική Αρχή Κύτελη θα υλοποιήσει, ακόμη, ένα έργο στη Μόρια, έργο που θα καταστήσει πιο λειτουργική την κίνηση ανθρώπων και οχημάτων εντός του οικισμού της και θα βελτιώσει την αισθητική του οικισμού. Ήδη, στο χωριό αυτό: 1) Ολοκληρώνεται η ανακατασκευή των κερκίδων του γηπέδου ποδοσφαίρου, 2) Έχει τσιμεντοστρωθεί ένα μέρος της αγοράς με σταμπωτό, 3) Κατασκευάζεται (εντός των επόμενων εβδομάδων) νέα Παιδική Χαρά. Ακόμη, 4) Έχει τοποθετηθεί νέα αντικεραυνική προστασία στο Γυμνάσιο Μόριας, 5) Έχει αποπερατωθεί η Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου και 6) Η κατασκευή γηπέδου μπάσκετ σ’ αυτό το σχολείο. Παράλληλα, το τμήμα της Αυτεπιστασίας μας (Τεχνική Υπηρεσία) έχει προχωρήσει σε σειρά εργασιών, όπως της 7) Επισκευής δημόσιων κτηρίων (όπως του Κοινοτικού Γραφείου), 8) Ελαιοχρωματισμού οικίας απόρου δημότη, 9) Της συντήρησης των υφιστάμενων πλακοστρώσεων αλλά και της διαμόρφωσης χώρων. Η Δημοτική μας Αρχή με ενότητα και με έργα δημιουργεί τις καλύτερες συνθήκες για ζωή των δημοτών».

Μοιράσου το άρθρο!