Πολιτική

14/03/2022 - 16:18

Καλά νέα! Έναρξη εργασιών συντήρησης Αγ. Θεράποντα Μυτιλήνης

Η ανάρτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Θ. Βαλσαμίδη:

Συντήρηση Ιερού Ναού Αγ. Θεράποντα Μυτιλήνης ..

Η καλή είδηση της ημέρας, είναι η έναρξης υλοποίησης του έργου που είχαμε προγραμματίσει από το 2018 για τη συντήρηση του Αγ. Θεράποντα, του εμβληματικού αυτού μνημείου της πόλη μας, έργου του Αρχιτέκτονα Αργύρη Αδαλή.

Ήταν αρχές του 2018 όταν μετά από αίτημα του Εφημέριου του Ναού π. Αθ. Γιουσμά ξεκίνησα την συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου για την υλοποίηση του έργου της Συντήρησης και Αποκατάστασης των στεγών & των όψεων του Ι.Ν. Αγίου Θεράποντα, το οποίο καταφέραμε να εντάξουμε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με Π/Υ 1.800.000 € στις 22.06.2018 και Φορέα Υλοποίησης την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου.

Με βάση τον σημερινό προγραμματισμό, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου ξεκινά για να υλοποιήσει το τμήμα του έργου που αφορά την αποκατάσταση των όψεων του μνημείου, ενώ η συντήρηση - αποκατάσταση των στεγών θα υλοποιηθεί από την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου κ. Παύλο Τριανταφυλλίδη και τους συνεργάτες του, για την αδιάκοπη προσπάθεια προκειμένου να μείνει «ζωντανή» η μοναδική πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας !!

Ένα αισιόδοξο μήνυμα για τον τόπο μας σε δύσκολους καιρούς !!!

Θ. Βαλσαμίδης

Μοιράσου το άρθρο!