Πολιτική

30/06/2021 - 13:28

Κάλεσμα για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στη Λέσβο - Πρωτοβουλία από την ΚΝΕ

Τους νέους και τις νέες που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του 30ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου, καθώς και τους νέους και τις νέες της Λέσβου, να συλλέξουν είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται οι πρόσφυγες στις δομές, καλεί η ΚΝΕ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Στο φετινό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο θα κατασκηνώσουμε από τις 9 έως τις 11 Ιούλη στο νησί της Λέσβου, στη Μυτιλήνη, που παραμένουν εγκλωβισμένοι χιλιάδες πρόσφυγες, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στην πάλη των λαών, εναντίωσης στους πολέμους για τα κέρδη των λίγων! Διαδηλώνουμε ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που αιματοκυλούν τους λαούς!

Εκδηλώνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στα χιλιάδες θύματα των πολέμων και επεμβάσεων, που έχουν εγκλωβιστεί στα νησιά κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, στοιβαγμένοι σε φυλακές, με θανάτους ακόμα και μικρών παιδιών, ως αποτέλεσμα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ.

Δυναμώνουμε την πάλη για τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων! Να μη δημιουργηθεί κανένα στρατόπεδο προσφύγων και μεταναστών στα νησιά!

Καλούμε τους νέους και τις νέες που θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Διημέρου της ΚΝΕ, καθώς και τους νέους και τις νέες της Λέσβου, να συλλέξουμε είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται οι πρόσφυγες στις δομές.

Τα είδη που συγκεντρώνουμε είναι:

  • Παιχνίδια για κορίτσια και αγόρια (δραστηριοτήτων, εκπαιδευτικά κ.λπ.)

  • Παιδικά βιβλία και παραμύθια στις εξής γλώσσες: γαλλικά, αραβικά, φαρσί.

  • Σχολικά είδη (τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής, μολύβια, γόμες, στιλό, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, αυτοκόλλητα).

  • Είδη ατομικής υγιεινής (αφρόλουτρα, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες κ.λπ.)

  • Είδη βρεφικής φροντίδας (βρεφικά σαμπουάν, κρέμες, ταλκ, πάνες, μωρομάντηλα κ.λπ.)

Για τη συλλογή ειδών απευθυνόμαστε στις Οργανώσεις της ΚΝΕ σε κάθε περιοχή και στο e-mail της ΚΝΕ (kne@kne.gr). Τα είδη θα συγκεντρωθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της κατασκήνωσης της ΚΝΕ στο Άλσος Τσαμάκια στη Μυτιλήνη».

Μοιράσου το άρθρο!