Πολιτική

04/10/2012 - 12:29

Κάλεσμα Οικολόγων Πράσινων στην αντιφασιστική πορεία της Παρασκευής

Κάλεσμα Οικολόγων Πράσινων στην αντιφασιστική πορεία της Παρασκευής

pan style="text-align: justify; ">Ενώ το κύμα εισροής προσφύγων από τα απέναντι παράλια έχει ενταθεί τις τελευταίες ημέρες στα νησιά μας εξαιτίας του πολέμου στη Σύρια, και η πολιτεία ακόμη είναι αδύναμη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, οι όλο και συχνότερες επιθέσεις εναντίον μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα δίνουν την εντύπωση πως το πρώτο μαζικό πογκρόμ είναι απλά θέμα χρόνου ενώ ήδη έχουν φανεί και στη Σάμο οι πρώτες εκδηλώσεις που προετοιμάζουν τη ρατσιστική βία. Η αδυναμία της πολιτείας να διαχειριστεί το μεταναστευτικό ζήτημα την καθιστά στρατολόγο φασιστικών οργανώσεων που εκμεταλλεύονται την κρίση.

 
Πού θα οδηγήσει η μεγέθυνση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας; Η είσοδος της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό κοινοβούλιο έφερε καινούρια δεδομένα στις ήδη υπάρχουσες επιθέσεις κατά μεταναστών, ευπαθών ομάδων και όχι μόνο! Τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται και η δραστηριοποίηση της και στα νησιά μας. Ως Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας και κάθε προσπάθεια αυτοδικίας. Στεκόμαστε ενάντια στην υπαρκτή φασιστική απειλή, δεν προκρίνουμε όμως την αντιμετώπισή της φασιστικής βίας με το ''ίδιο νόμισμα'', καθώς η βία είναι καταδικασμένη να γεννά περισσότερη βία. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο η αστυνομία να κάνει σωστά την δουλειά της και να μην λειτουργεί επιλεκτικά κάνοντας τα στραβά μάτια σε τέτοια φαινόμενα, όπως δυστυχώς έχει συμβεί πολλές φορές.
 
Είναι απαραίτητο η ίδια η κοινωνία μας, αφού αναγνωρίσει το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, να απομονώσει τέτοια κρούσματα και να ορθώσει τη φωνή της ενάντια στο φασισμό. Η κλιμάκωση της βίας δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αυτήν την εποχή χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ αλληλεγγύη στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς, παράλληλα με καλά οργανωμένη κοινωνική πολιτική. Στη Χίο πρόσφατα σημειώθηκε το πρώτο φαινόμενο «στοχοποίησης» εκπαιδευτικού από ακροδεξιό έντυπο, γεγονός που καταδικάζουμε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στη Σοφία και σε όλες της ελεύθερες δημοκρατικές φωνές της κοινωνίας μας. Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούμε τους πολίτες να μην επιτρέψουν φαινόμενα τραμπουκισμού και βίας, συνειδητοποιώντας πως η ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα σημαίνει αποδοχή τους και συνενοχή. Η δημοκρατική παράδοση των νησιών μας πρέπει να ενεργοποιήσει όλους μας και να μας οπλίσει με δύναμη ώστε γίνουμε ο καθένας μας το ανάχωμα απέναντι στην απενοχοποίηση της βίας και τον κοινωνικό αυτοματισμό.
 

Μοιράσου το άρθρο!