Πολιτική

11/01/2022 - 07:03

Καλός υπερασπιστής της Κυβέρνησης η Δημοτικής Αρχή Κύτελη με το ψευτο-δίλλημα «Ή Καρά Τεπές ή Βάστρια» - Τι αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Μυτιλήνης

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μυτιλήνης, αισθάνθηκε με τη νέα χρονιά την ανάγκη να αποδείξει για άλλη μια φορά πόσο καλός υπερασπιστής της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ είναι.

Γιατί πως αλλιώς μπορούμε να εκλάβουμε τη σημερινή της ανακοίνωση και το ζήλο της να θέσει εκ νέου το ξανασερβιρισμένο και αποτυχημένο ψευτο-δίλλημα «Ή Καρά Τεπές ή Βάστρια» που έσπευσαν να ανασύρουν συντονισμένα όλα τα στελέχη της ΝΔ αμέσως μετά την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης να αποβιβάσει τα μηχανήματα για την κατασκευή των νέων ΚΥΤ στα νησιά της Χίου και της Λέσβου;

Η δημοτική αρχή ας σταματήσει να κάνει πως δεν βλέπει πως είναι απέναντι στη συντριπτική πλειοψηφία του λεσβιακού λαού και των μαζικών του φορέων. Αντί να προβαίνει σε ανακοινώσεις στήριξης στις αποφάσεις της κυβέρνησης και της ΕΕ που θέλουν το νησί μας φυλακή της Ευρώπης, ας φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και ας μη χρησιμοποιεί «τις κατά πλειοψηφία» αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ως δεδομένες. Γιατί όσες «κατά πλειοψηφία» αποφάσεις κι αν καμώνεται πως έχει η δημοτική αρχή, την τελευταία λέξη την έχει ο λαός της Λέσβου.

Κι εμείς είμαστε σίγουροι πως ο λαός της Λέσβου δε θα επιτρέψει να γίνει το νησί μας αποθήκη ψυχών, δε θα βάλει πλάτη στα κυβερνητικά σχέδια, αλλά δυναμώνοντας την αλληλεγγύη του προς πρόσφυγες και μετανάστες θα κλείσει όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

ΥΓ1: Η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Μυτιλήνης ψηφίστηκαν για να βοηθήσουν στη δημιουργία κέντρου φυλακής στη Βάστρια;

ΥΓ2: Αναμένουμε τη στάση του δημοτικού συμβουλίου και του κάθε δημοτικού συμβούλου ξεχωριστά στο ψήφισμα που θα καταθέσει η Λαϊκή Συσπείρωση στο δημοτικό συμβούλιο.

Μοιράσου το άρθρο!