Πολιτική

10/07/2015 - 18:11

"Καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς..."

yle="text-align: justify;">Μπορούμε καλόπιστα να κατανοήσουμε ότι για τον κάθε αυτοδιοικητικό της ελληνικής επαρχίας δεν είναι και λίγο πράγμα να φιλοξενείται σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων ή σε πρωινή δημοσιογραφική εκπομπή των αθηναϊκών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, αυτό όμως δεν σημαίνει πως για να εξασφαλίζει «το εισιτήριο» θα πρέπει να εμφανίζει ότι έχουμε ακυρώσεις διακοπών στα νησιά μας και ότι δεν έρχονται οι Έλληνες τουρίστες ή ότι ξεμένουμε από προμήθειες. Για την Περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου ο λόγος, την οποία είδαμε προχθές στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ 1 να επαναλαμβάνει όσα είχε πει σε άλλο μεγάλο κανάλι πριν από λίγες ημέρες.

 

 
Έχουμε τη γνώμη πως η κ. Καλογήρου έπρεπε σ’ αυτές τις εμφανίσεις της να έκανε τα «πικρά-γλυκά» με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών, παρουσιάζοντας (έστω κι αν χρειαζόταν «να σφίξει τα δόντια της») ότι το Βόρειο Αιγαίο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και καλώντας τους τουρίστες να κάνουν στα νησιά μας τις διακοπές τους απρόσκοπτα, όπως κάνουν οι παράγοντες του τουρισμού σε άλλες περιφέρειες της Ελλάδας.
Αντί να εμφανίζεται στα κεντρικά κανάλια με υπότιτλους κάτω από τη φωτογραφία της περί «ολικής καταστροφής στον τουρισμό»!
 
Γιατί, και τώρα που επικαλέστηκε ότι αντιμετωπίζουμε προβλήματα, δεν νομίζουμε ότι περιμένει κάποια ειδική λύση για το Βόρειο Αιγαίο από πλευράς Κυβέρνησης, εφόσον το πρόβλημα με το κλείσιμο των τραπεζών είναι πανελλαδικό. Αλλά θα πει κανείς, αν έλεγε η Περιφερειάρχης ότι δεν έχουμε προβλήματα στα νησιά δεν υπήρχε κανένας λόγος να τη φιλοξενήσουν στα μεγάλα σαλόνια των καναλιών. Άρα λοιπόν… θυσία τα νησιά μας για την προβολή της κ. Καλογήρου, για να βλέπουν και στα κεντρικά του κόμματός της ότι «φυλά Θερμοπύλες» στο μέτωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη θέση της Περιφερειάρχη!
 
 
Εξαιρετικό το σχόλιο του Στρατή Σαμιώτη στην εφημερίδα "Τα ΝΕΑ της Λέσβου" μας θύμισε την φράση "Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς..."
 
 
 
Ας δούμε για παράδειγμα τι λένε οι φορείς του τουρισμού: 
 
Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα μας, στέλνουν οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς των νησιών του Βορείου Αιγαίου, οι οποίοι δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι για το φετινή τουριστική περίοδο. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου Περικλής Αντωνίου, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ (Αναστασία Σπυριδάκη), τονίζει ότι θα υπάρξει θετική αλλαγή κλίματος σε περίπτωση που υπογραφεί συμφωνία την Κυριακή.
 
Από τη Χίο, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πέτρος Φεγγουδάκης κάνει λόγο για μια δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό και η μόνη θετική εξέλιξη αφορά σε αύξηση του τουρισμού από την Τουρκία.
 
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Σάμου Νίκος Στεφανής, μιλώντας στην ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ, τόνισε ότι αν και για το μήνα Ιούνιου υπήρξε μικρή αύξηση στις αφίξεις, η τουριστική χρονιά προβλέπεται να κυλήσει δύσκολα, λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Μοιράσου το άρθρο!