Πολιτική

12/10/2012 - 14:53

Καλύτερη αστυνόμευση στην Αγιάσο ζητάει ο Αντιδήμαρχος Γ.Βουνάτσος

Καλύτερη αστυνόμευση στην Αγιάσο ζητάει ο Αντιδήμαρχος Γ.Βουνάτσος

yle="text-align: justify;">Ο Αντιδήμαρχος Αγιάσου-Πολιχνίτου του Δήμου Λέσβου, κ. Γεώργιος Ν. Βουνάτσος, έστειλε το  έγγραφο με θέμα «Αστυνόμευση – Λήψη μέτρων τάξης στον οικισμό Αγιάσου» στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης (Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ.), στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, στο Αστυνομικό Τμήμα Αγιάσου και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, με κοινοποίηση στο Δήμαρχο Λέσβου, στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λέσβου :

«Από της ανάληψης των καθηκόντων μας μέχρι και σήμερα διαπιστώνουμε καθημερινά ότι υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα αστυνόμευσης και λήψης μέτρων τάξης στη Δημοτική Κοινότητα Αγιάσου του Δήμου Λέσβου. Πιο συγκεκριμένα:
Το κυκλοφοριακό πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στο χωριό μας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η παράνομη στάθμευση είναι γενικευμένη και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην αντιμετώπιση διαφόρων έκτακτων και επειγόντων περιστατικών (λ.χ. εμποδίζει την πρόσβαση ασθενοφόρων σε σπίτια ασθενών ή χρονίως πασχόντων, την πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων σε εστίες πυρκαγιάς, τη μεταφορά υλικών σε νεοαναγειρόμενες οικοδομές κλπ). Η κατάσταση που επικρατεί στη γραφική Πλατεία Αγοράς είναι απαράδεκτη, αφού συχνά μετατρέπεται σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Όλα αυτά επιδρούν αρνητικά στην επισκεψιμότητα του οικισμού, αφού η πρόσβαση στο ιστορικό – εμπορικό του κέντρο είναι δυσχερής.


Μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος υπάρχει και λόγω της τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων από τους καταστηματάρχες στις εκατέρωθεν του οδοστρώματος και πέραν του δημοτικού – κοινοχρήστου χώρου που τους έχει παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό, ιδιαίτερα δε στην Πλατεία Αγοράς.


Επίσης γινόμαστε αποδέκτες ολοένα και περισσότερων διαμαρτυριών δημοτών μας, που είναι αγανακτισμένοι από την απαράδεκτη συμπεριφορά νεαρών κυρίως οδηγών δικύκλων, οι οποίοι έχουν μετατρέψει τους δρόμους του χωριού σε πίστες αγώνων ταχύτητας, επιδιδόμενοι σε σούζες, σε μαρσαρίσματα (με βγαλμένες τις εξατμίσεις) και άλλα παρόμοια. Η τέτοια οδική συμπεριφορά τους είναι ολοφάνερο ότι είναι άκρως επικίνδυνη για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα τόσο των ίδιων όσο και πολύ περισσότερο των ανυποψίαστων χωριανών μας, διαταράζει κατάφωρα την κοινή ησυχία και προκαλεί το δημόσιο αίσθημα. Θίγει επίσης την αξιοπιστία των πολιτών απέναντι στο κράτος και τους ελεγκτικούς του μηχανισμούς και δημιουργεί έντονο αίσθημα ανασφάλειας.


Σοβαρό πρόβλημα δημιουργεί στους κατοίκους και η ηχορύπανση που προκαλείται αφενός λόγω της καθ’ υπέρβαση της ισχύουσας άδειας λειτουργίας των μουσικών οργάνων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (ανεπίτρεπτη ένταση μουσικών οργάνων και εκτός ωραρίου λειτουργία τους) και αφετέρου λόγω της χρήσης μεγαφωνικών συσκευών από τους πλανόδιους μικροπωλητές που με φορτικότητα και συχνά σε ώρες κοινής ησυχίας διαλαλούν τα προϊόντα τους.


Επίσης, λόγω και της διανυόμενης οικονομικής κρίσης αυξήθηκαν τα κρούσματα των κλοπών (οικιών, καταστημάτων, αγροτικών προϊόντων).
Τέλος, τον τελευταίο καιρό συμβαίνουν κατ’ επανάληψη και άλλα ανησυχητικά φαινόμενα. Διάφοροι ασυνείδητοι, ευρισκόμενοι πιθανώς υπό την επήρεια εξαρτησιογόνων ουσιών, πυροβολούν (με πυροβόλα όπλα) και καταστρέφουν τα βράδια τους λαμπτήρες του δημοτικού φωτισμού!! Πέραν της ζημιάς που προκαλείται σε βάρος του Δημοσίου, δημιουργείται κλίμα δικαιολογημένης ανησυχίας και αγανάκτησης στους περιοίκους.
Για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων και επειδή η ατιμωρησία επιτείνει την αυθαιρεσία και δημιουργεί κοινωνική αναστάτωση, παρακαλέσαμε κατ’ επανάληψη τόσο εγγράφως όσο και προφορικώς να ενταθούν τα μέτρα τάξης και να επιβάλλονται στους παραβάτες οι προβλεπόμενες ποινές. Το Α.Τ. Αγιάσου δικαιολογεί την αδυναμία σωστής αστυνόμευσης επικαλούμενο έλλειψη προσωπικού. Ζητήσαμε και από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου να μεριμνήσει για την ενίσχυση της δύναμης του Α.Τ. Αγιάσου, ώστε να καταστεί δυνατή η αποτελεσματική τήρηση της νομιμότητας. Παρόλα αυτά, η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώνεται, αλλά τουναντίον επιδεινώνεται.
Απαιτούμε την άμεση λήψη μέτρων γιατί η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και υπάρχει κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα.»


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣΟΥ-ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚ. ΒΟΥΝΑΤΣΟΣ

Μοιράσου το άρθρο!