Πολιτική

29/02/2020 - 16:26

Κάποιος κάρφωσε.... Κάποιος βλέπει Δημάρχους μπαχαλάκηδες... Προσπάθεια να σπάσει το μέτωπο των Δημάρχων του Β. Αιγαίου

Έντονο πολιτικό παρασκήνιο

Έντονο πολιτικό παρασκήνιο μετά τη συνάντηση των Δημάρχων του Βορείου Αιγαίου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Και αυτό το παρασκήνιο είναι επικίνδυνο καθώς οι τελευταίες εξελίξεις καθιστούν πιο έντονη την ανάγκη να μείνει ενιαίο το μέτωπο στο Βόρειο Αιγαίο.

Δυστυχώς όμως κάποιοι έχουν επιλέξει διαφορετικούς δρόμους και αυτό θα φανεί στην πορεία. Πάντως από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι Κώσας Μουτζούρης και Ταξιάρχης Βέρρος μένουν αταλάντευτοι στις θέσεις τους!

Σήμερα το πρωί - όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Lesvosnews.net -  υπήρξε άτυπη συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου και του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη.

Η άτυπη αυτή συνάντηση κρίθηκε χρήσιμη καθώς τις τελευταίες ώρες υπήρξε έντονη φημολογία ότι στη συνάντηση των Δημάρχων με τον Πρωθυπουργό συμφωνήθηκε η δημιουργία κλειστών δομών σε ακατοίκητα νησιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή η άτυπη συνάντηση διέρρευσε από το περιβάλλον του Ταξιάρχη Βέρρου και προκάλεσε την παρέμβαση του Βουλευτή Λέσβου Χαραλάμπου Αθανάσιου. Ποιος άραγε κάρφωσε τη συνάντηση; 

 Η προσπάθεια του κ. Αθανασίου ήταν να πείσει τους Μουτζούρη και Βέρρο  να συμπλεύσουν με την πρότασή του για κλειστή δομή σε ακατοίκητο νησί του Δήμου Δυτικής Λέσβου.  Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να γίνει αφού οι αποφάσεις τόσο του Περιφερειακού Συμβουλίου όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικλης Λέσβου δεν αναφέρουν κάτι τέτοιο.  Εξάλλου πως μπορούμε να μιλάμε για δημιουργία νέας δομής όταν η Κυβέρνηση λέει πεισματικά όχι στην αποσυμφόρηση της Μόριας. 

Χαρακτηριστική είναι ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη:

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εμμένει στις μέχρι σήμερα αποφάσεις και το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Επίσης υπενθυμίζουμε ότι σήμερα 29/02/2020 έχει έκτακτο Δημοτικού Συμβούλιο ο Δήμος Δυτικής Λέσβου  ενώ ο Δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος λίγο μετά την συνάντηση με τον Κώστα Μουτζούρη  έκανε την παρακάτω ανάρτηση.

"Αποδείχτηκε ότι αν θέλει ο κράτος, λειτουργεί. Δυστυχώς σήμερα έφαγα πάλι "μαχαιριά", από μέσα. Θα επιζήσω, αλλά πονάει. Αυτά όμως είναι για αργότερα."

Και μέσα σ΄όλα αυτά έχουμε και τις αναφορές από τον Δήμαρχο Ανατολικής Γιώργο Στάντζο ότι αυτός ως Δήμαρχος δεν θα βγάλει το κόσμο στο βουνό... δεν είναι μπαχαλάκιας! Αναφορά προφανώς για τον Ταξιάρχη Βέρρο.  Επίσης με έμμεσο τρόπο χαρακτήρισε παρακρατικούς και ακροδεξιούς τους κατοίκους της Λέσβου...

(Δείτε το βίντεο από το Samos24 στο τέλος του άρθρου)

Εν κατακλείδι η προσπάθεια της Κυβέρνησης δείχνει να έχει αποτέλεσμα! Η προσπάθεια να διασπάσει το ενιαίο μέτωπο στο Βορείο Αιγαίο. 

Για τους εξαφανισμένους Δημάρχους δεν έχει νόημα να γράψουμε κάτι....

Μοιράσου το άρθρο!