Πολιτική

13/04/2022 - 13:27

Καρφιά από Μπουρνού κατά Βέρρου για το "έγκλημα" στο Αφεντέλι

Απαντητική επιστολή Γιάννη Μπουρνού στον Δήμαρχο Δυτ. Λέσβου για Αφεντέλι

ΠΡΟΣ:

Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου

κ. Ταξιάρχη Βέρρο

 

Αγαπητέ Δήμαρχε,

 

Έλαβα την επιστολή σας για την υπόθεση της παραλίας στο Αφεντέλι της Σκάλας Ερεσού. Δυστυχώς, η συμμετοχή μου σε δύο αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές αποστολές στο εξωτερικό δεν μου επέτρεψε να απαντήσω νωρίτερα στην πρόσκλησή σας.

Όπως πιθανώς γνωρίζετε, από την αρχή αυτής της υπόθεσης έχω βρεθεί επανειλημμένα τόσο στο μπλόκο των κατοίκων της Ερεσού και των αλληλέγγυων πολιτών στο Αφεντέλι, όσο και σε σειρά εκδηλώσεων ενημέρωσης, διαλόγου και επιστημονικής τεκμηρίωσης, που έχει διοργανώσει η Πρωτοβουλία Υπεράσπισης της Παραλίας της Σκάλας Ερεσού.

Παράλληλα, έχω ήδη προχωρήσει από τον Δεκέμβριο του 2021 σε κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης για το Αφεντέλι προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, αλλά και σε σειρά δηλώσεων για την υπόθεση αυτή.

Οι θέσεις τόσο οι δικές μου, ως Βουλευτή, όσο και του πολιτικού χώρου που εκπροσωπώ, είναι σαφείς και δημόσια διατυπωμένες: Η Ερεσός, ως ξεχωριστής ομορφιάς τουριστικός προορισμός με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά,  χρειάζεται βιώσιμες τουριστικές επενδύσεις, όπως χρειάζεται και ριζική αναβάθμιση βασικών υποδομών και δικτύων, που δυστυχώς δεν έχει γίνει, με διαχρονική ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η συγκεκριμένη σχεδιαζόμενη επένδυση, όμως, είναι κατά της ισόρροπης και βιώσιμης ανάπτυξης που χρειάζεται η Σκάλα Ερεσού. Γιατί η παραλία της Ερεσού είναι γνωστή και αναδεικνύει τη Λέσβο διεθνώς, ακριβώς λόγω του φυσικού κάλλους της, αλλά και του ανοιχτού και ελεύθερου χαρακτήρα της, που ευτυχώς έχει διαφυλαχτεί μέχρι σήμερα. Και τον οποίο πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, απέναντι σε οποιεσδήποτε βλέψεις για παραβίασή του.

Με δεδομένες αυτές τις αταλάντευτες θέσεις, είμαι πρόθυμος, όπως έπραξα και όλη την προηγούμενη περίοδο, να συμβάλω με όποιον τρόπο μπορώ στην εξεύρεση λύσης για την οριστική και αμετάκλητη ακύρωση της σχεδιαζόμενης, σκανδαλώδους οικοδόμησης τουριστικής μονάδας στο Αφεντέλι, που πάει κόντρα στο περιβάλλον και το κοινωνικό συμφέρον του τόπου και γι αυτό έχει προκαλέσει το κοινό αίσθημα.

Ομολογώ, βέβαια, ότι ανέμενα από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου να έχει πράξει ήδη όλα τα δέοντα και νόμιμα για το κλείσιμο αυτής της υπόθεσης, ώστε να μη χρειάζεται η επίκληση των Βουλευτών του νησιού την ύστατη ώρα.

Παρόλα αυτά, επειδή προτεραιότητά μου είναι να τελειώνουμε οριστικά με αυτή την παράλογη υπόθεση, δηλώνω τη διαθεσιμότητά μου για συνάντηση μ’ εσάς και τους άλλους δύο Βουλευτές τις επόμενες μέρες, με την παράκληση να υπάρξει προσυνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους για τον τόπο και τον χρόνο της συνάντησης.

 

Με εκτίμηση,

 

Γιάννης Μπουρνούς

 

Βουλευτής Ν. Λέσβου

Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Μοιράσου το άρθρο!