Πολιτική

13/09/2011 - 14:02

Καταγγελία ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης

Για άλλη μία φορά  γίναμε μάρτυρες φαινομένων που απαξιώνουν το Δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Φοιτητές της επιτροπής κατάληψης του τμήματος Κοινωνιολογίας φρόντισαν με την στάση τους να ντροπιάσου το τμήμα της Κοινωνιολογίας.

Συγκεκριμένα την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011 και πρώτη ήμερα των εγγραφών, εμπόδισαν αρχικά τις εγγραφές του 1ου έτους, δημιουργώντας προβλήματα και δυσφορία στους 1ο τείς φοιτητές και τους γονείς τους που τους συνόδευαν.

Επίσης, χωρίς να έχουν καμία δικαιοδοσία δήλωναν ότι το κτίριο θα μείνει κλειστό και εμπόδισαν τους φοιτητές της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας ,όπως και της Γεωγραφίας να εξεταστούν στα μαθήματά τους, ενώ τα τμήματα αυτά έχουν απόφαση για ανοιχτή σχολή.

Χωρίς καμία δικαιοδοσία από την Γενική Συνέλευση ουσιαστικά μας ξεφτίλισαν σε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα προκαλώντας ην έντονη δυσφορία σε νέους φοιτητές και καθυστερώντας την εξέταση φοιτητών από άλλα τμήματα.

Αλήθεια, πώς μπορείτε εσείς να προκαλείτε όλα αυτά και να αισθάνεστε περήφανοι για τον αγώνα σας;

Ξεφτιλίσατε ένα ολόκληρο τμήμα για την ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών και επαναστατικών ονείρων.

Ουσιαστικά είστε εσείς αυτοί που καταπατάτε το άσυλο και που δημιουργείτε για άλλη μία φορά αρνητική εικόνα για το θεσμό του ασύλου στην κοινωνία.

Αποτελεί ντροπή όλη η κίνησή σας ,όπως και να κλείσετε την Πρυτανεία ,που είναι το κέντρο όλου του Πανεπιστημίου.

Με αυτή την λογική πώς περιμένετε ο κόσμος να στηρίξει οποιαδήποτε προσπάθεια των φοιτητικών Συλλόγων και πώς περιμένετε η Αννούλα να μην τρίβει τα χεριά της από χαρά βλέποντας πως όλα διαλύονται στην παιδεία και οι προοδευτικές δυνάμεις απλά βάζουν το κερασάκι στην τούρτα.

Μοιράσου το άρθρο!