Πολιτική

18/08/2011 - 14:03

Καταγγελία εργαζομένων Δήμου Λέσβου για σπατάλη "18.000 ευρώ" σε μελέτες!!!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΛΕΣΒΟΥ

Με έκπληξη είδαμε ότι στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο έχει εισαχθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης: «η εγγραφή πίστωσης στον πρ/σμό του Δήμου, για την ανάθεση παροχής υπηρεσιών σε εταιρία που θα συντάξει διετή προγράμματα δράσης-κανονισμούς λειτουργίας και ΟΕΥ των ΝΠΔΔ του Δήμου».

          Πληροφορηθήκαμε μάλιστα ότι για αυτό τον σκοπό θα απαιτηθεί ποσό 18.000 ευρώ περίπου από τον προϋπολογισμό του Δήμου Λέσβου. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς θα κάνει μια ιδιωτική εταιρεία για την σύνταξη των Οργανισμών των 2 ΝΠΔΔ του Δήμου, όταν ο Δήμος Λέσβου με τις δικές του υπηρεσίες και με επιτροπή εργασίας που έχει συγκροτηθεί, συντάσσει αυτή την στιγμή ο ίδιος, χωρίς να πληρώνει χρήματα σε ιδιωτικές εταιρείες, τον νέο οργανισμό του Δήμου. Οργανισμό μεγάλο, ο οποίος προβλέπει περίπου 700 θέσεις προσωπικού, πάνω από 13 διευθύνσεις και εκτείνεται σε όλη την Λέσβο. Γιατί πρέπει να δοθούν χρήματα, από τους ελάχιστους πόρους του Δήμου, σε μία ιδιωτική εταιρεία για να συντάξει οργανισμούς 2 ΝΠΔΔ, με πολύ μικρότερο αντικείμενο και λιγότερες οργανικές θέσεις από τον οργανισμό του Δήμου;

Πιστεύουμε ότι  μπορεί την σύνταξη των οργανισμών και των σχεδίων δράσης των 2 ΝΠΔΔ να κάνουν οι υπηρεσίες του Δήμου, όπως κάνουν και με τον Οργανισμό του Δήμου Λέσβου, χωρίς να χρειαστεί να πληρώνουμε ιδιωτικές εταιρείες.

Η απόφαση αυτή είναι, τουλάχιστον άστοχη, όταν την ίδια στιγμή λόγω έλλειψης πόρων, οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου θα φιλοξενήσουν φέτος λιγότερα παιδιά από κάθε άλλη χρονιά και όταν οι μόνιμοι εργαζόμενοι του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες και οι συμβασιούχοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

           

Μοιράσου το άρθρο!