Πολιτική

21/05/2014 - 18:09

Κατάλληλες παιδικές χαρές ζητά ο Βουνάτσος

style="text-align: justify;"> 
Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος, σήμερα το πρωί, προήδρευσε ευρείας συσκέψεως, στο Δημαρχείο, με θέμα την ορθή λειτουργία των υφιστάμενων παιδικών χαρών του Δήμου Λέσβου.
 
Στη εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν, η Προϊσταμένη του Τμήματος Κτιριακών – Λιμενικών – Συγκοινωνιακών Έργων & Υπαίθριων Χώρων, Άννυ Οικονομίδου, οι υπεύθυνοι μηχανικοί του Δήμου, Αιμιλία Αναστασίου, Κωνσταντίνα Συριανού, Αναστασία Καραγιάννη, Ευαγγελία Πελέκου, Νικολέτα Χατζίδου, Κασσάνδρα Τσουπή, που έχουν ορισθεί για τη σύνταξη μελετών διαμόρφωσης, εξωραϊσμού και προσαρμογής των παιδικών χαρών του νησιού μας, σύμφωνα με την αριθμ. 28492/09 Υπουργική Απόφαση, καθώς και τα μέλη της Επιτροπή Ελέγχου, Μαρία Σαρόγλου και Νίκος Περγάμαλης.
 
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να εκδοθούν όσο το δυνατό γρηγορότερα τα απαραίτητα πιστοποιητικά καταλληλότητας των χώρων και της λειτουργίας των παιδικών χαρών της πόλης και της υπαίθρου.
 
Αμέσως μετά ο Δήμαρχος, προήδρευσε σε δεύτερη σύσκεψη, παρουσία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος - Ποιότητας Ζωής & Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Βατού, του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, Σωτήρη Ζαμτράκη, εκπροσώπου του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης και του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, με θέμα αυτή τη φορά την ανυποχώρητη, αποτελεσματική και συντονισμένη, κατά Νόμον, δράση όλων των αρμοδίων φορέων που έλαβαν μέρος σ’ αυτή, και τα μέτρα, που πρέπει να ληφθούν, για την αντιμετώπιση της παράνομης εγκατάστασης μερίδας τσιγγάνων μονίμως στον χώρο του πάρκινγκ στη Μυτιλήνη και σε ορισμένα άλλα μέρη του νησιού μας, επί σειρά ετών, με τις εντεύθεν πολύμορφες παράνομες δράσεις τους.
 
Ο κ. Βουνάτσος, στην εισήγησή του είπε μεταξύ άλλων ότι η αποκατάσταση της ευνομίας, της τάξης, της καθαριότητας και της απρόσκοπτης και ελεύθερης κοινωνική λειτουργία των ως άνω δημοσίων χώρων, ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου, θεωρείται κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη και θα χαιρετισθεί με ανακούφιση από τους συνδημότες μας. Τόνισε, για ακόμη μια φορά, ότι απαιτείται η σιδηρά εφαρμογή του Νόμου από τις αρμόδιες Κρατικές διωκτικές αρχές της Λέσβου κατά των μη συμμορφούμενων, αλλιώς, ο εξευτελισμός όλων των συμμετεχόντων για την αναποτελεσματικότητα των επανειλημμένων συσκέψεών που έχουμε πραγματοποιήσει, εξοργίζει τους συμπολίτες μας και μας ντροπιάζει. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, προγραμματίστηκε επίσκεψη στην Εισαγγελική Αρχή, αύριο το πρωί.
 

Μοιράσου το άρθρο!