Πολιτική

04/11/2012 - 17:01

Καταστροφές σε Πελόπη και Υψηλομέτωπο από τη νεροποντή

Καταστροφές σε Πελόπη και Υψηλομέτωπο από τη νεροποντή

Καταστροφές σε Πελόπη και Υψηλομέτωπο από τη νεροποντή

Καταστροφές σε Πελόπη και Υψηλομέτωπο από τη νεροποντή

 

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Μανταμάδου – Θερμής, Δημήτρη Ζαφειρίου και τον ειδικό συνεργάτη του για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρη Μουτζούρη, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012, το πρωί, επισκέφθηκε την Κοινότητα Πελόπης, η οποία επλήγη από Θεομηνία την Παρασκευή το απόγευμα και προκάλεσε ζημιές στην αγροτική οδοποιία. 
Παρουσία και της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πελόπης, Μαρίας Κεχαγιά, πραγματοποιήθηκε επί τόπου κοινή σύσκεψη. Ο Δήμαρχος έδωσε εντολή να μεταβούν αμέσως στο χωριό χωματουργικά μηχανήματα για να αποκατασταθούν οι ζημιές και να διευκολυνθούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στη μετάβασή τους στις ιδιοκτησίες τους.  
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε την Κοινότητα Υψηλομετώπου μαζί με τους ανωτέρω, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Υψηλομετώπου, Χριστόφα Κουλιαδέλλη και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Πέτρας, Θεολόγου Κλεάνθη, καθώς και με 2 υδραυλικούς και μισθωμένο χωματουργικό μηχάνημα.
Πραγματοποιήθηκε αυτοψία σε τμήμα του αγροτικού οδικού δικτύου, το οποίο έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές από την ίδια νεροποντή, καθώς και σε τμήμα του υδρευτικού συστήματος του χωριού. 
Ο κ. Βουνάτσος, συντόνισε τις προσπάθειες άμεσης αποκατάστασης των ζημιών, συνεχάρη δε τους Προέδρους, τους υπαλλήλους του Δήμου Λέσβου και τους εθελοντές κατοίκους για την άμεση μετάβαση επί τόπου, αλλά και τον Αντιδήμαρχο Αγίας Παρασκευής Πέτρας, Γιώργο Κυριαζή, που είχε επιληφθεί ήδη νωρίς το πρωί για την αποκατάσταση των ζημιών.  

Μοιράσου το άρθρο!