Πολιτική

26/03/2014 - 17:17

Καθαρές κουβέντες από το Στράτο Γεωργούλα για τη δυσοσμία στο Μακρύ Γιαλό

Μ

ε αφορμή σχετικό υπόμνημα που έλαβε ο Στράτος Γεωργούλας, ως υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου, από την Επιτροπή Κατοίκων και Επαγγελματιών Μακρύ Γιαλού Μυτιλήνης, με θέμα «Χρονίζει η δρομολόγηση ουσιαστικών και οριστικών έργων για την εξάλειψη της δυσοσμίας και της παράνομης απόρριψης αστικών λυμάτων στην περιοχή Μακρύ Γιαλού Μυτιλήνης», ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ο Άλλος Δρόμος» έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τόσα χρόνια έχουν περάσει από την εγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού σε τμήματα της πόλη μας, τόσα χρήματα έχουν ξοδευτεί για τις επισκευές του, κανένας δημοτικός άρχοντας δεν πέρασε ποτέ από την περιοχή του Μακρύ Γιαλού να καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά στην περιοχή ή πάνε στα εγκαίνια εκθέσεων στη Μαρίνα με κλειστή τη μύτη τους; Οι κάτοικοι αυτής της περιοχής αλλά και όλοι μας γνωρίζουμε από πολύ κοντά το πρόβλημα της δυσοσμίας. Το πρόβλημα προκύπτει κυρίως από τη διάθεση των λυμάτων του Χάλικα στον Μακρύ Γιαλό, αλλά και από το γεγονός ότι περίπου 1500 νοικοκυριά της περιοχής δεν έχουν συνδεθεί στον βιολογικό καθαρισμό. Για το πρώτο, μόλις τον Ιανουάριο ανατέθηκε σχετική μελέτη (εκλογές γαρ), ύστερα από οργανωμένες κινήσεις των κατοίκων της περιοχής! Για το δεύτερο όμως, κανένας λόγος. Είναι μεγάλο το πολιτικό κόστος να πείσεις τους ιδιώτες να κάνουν τη νόμιμη και επιβεβλημένη σύνδεση με τους αγωγούς. Καμία δημοτική αρχή, πάνω από 20 χρόνια τώρα, δεν τόλμησε να το κάνει. Καμία δημοτική αρχή δεν τόλμησε απλά να δώσει στους δημότες της να καταλάβουν ότι όλο αυτό θα είναι μόνο προς όφελός τους. Η δημόσια υγεία είναι πάνω απ’όλα.

Εμείς ως ¨Άλλος Δρόμος¨  θα αγωνιστούμε μαζί με τους κατοίκους της περιοχής για την ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης και του δικτύου επεξεργασίας λυμάτων σε όλη την πόλη και στις περιαστικές περιοχές (όπως ο Χάλικας), με ολοκληρωμένες μελέτες προς ένταξη σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα, για να μην υπάρξει καμία επιβάρυνση των δημοτών. Για μας είναι δεδομένο ότι πρέπει να υπάρξουν ελαφρύνσεις για τα νοικοκυριά που αδυνατούν να κάνουν τη σύνδεση με τον ήδη υπάρχοντα βιολογικό καθαρισμό. Οι κάτοικοι της περιοχής του Μακρύ Γιαλού πρέπει να ξανασάνουν.»


Επιτέλους κάποιος καθάρες κουβέντες για το Μακρύ Γιαλό. Ευθύνη έχουν και οι κάτοικοι! Αλλά η ευθύνη είναι κυρίως σε όσους εδώ και 20 χρόνια λογαριάζουν το πολιτικό κόστος. Η σημερίνη δήλωση του Στράτου Γεωργούλα δείχνει ένα άλλο πολιτικό ηθός. Δεν χαϊδεύει  αυτιά, δεν χτυπάει τους πολίτες στην πλάτη για  την ψήφο.

Μοιράσου το άρθρο!