Πολιτική

09/08/2021 - 14:34

Καθαρισμός αντιπυρικής ζώνης στην περιοχή του Καμένου Δάσους - Δημιουργία νέων ζωνών - Επιστολή Θ. Βαλσαμίδη

Επιστολή Θ. Βαλσαμίδη στον Περιφερειάρχη σχετικά με την ανάγκη καθαρισμού της αντιπυρικής ζώνης του Καμένου Δάσους. Στην επιστολή επίσης θέτει το θέμα του καθαρισμού των υφιστάμενων αντιπυρικών ζωνών και τον σχεδιασμό και την δημιουργία νέων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Αναλυτικά η επιστολή:

Προς: Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου    κ. Κώστα Μουτζούρη

Καθαρισμός αντιπυρικής ζώνης στην περιοχή του Καμένου Δάσους – Καθαρισμός & δημιουργία νέων αντιπυρικών ζωνών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

 

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη

Οι καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών θα πρέπει να μας προβληματίσουν σοβαρά σε σχέση με τα μέτρα πρόληψης και τον σχεδιασμό για την προστασία του φυσικού πλούτου των νησιών μας. 

Τα προηγούμενα χρόνια πραγματοποιήθηκε μια σημαντική παρέμβαση στην περιοχή του Καμένου Δάσους, με την διάνοιξη αντιπυρικής ζώνης στα σημεία που διέρχεται το δίκτυο της ΔΕΗ. Σήμερα είναι επιτακτική όμως η ανάγκη καθαρισμού της εν λόγω αντιπυρικής ζώνης. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, σας ζητώ σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δασών Ν. Λέσβου να προγραμματιστούν και να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες καθαρισμού το συντομότερο δυνατόν.

Δεδομένης της χρησιμότητας της ύπαρξης αντιπυρικών ζωνών στα δάση μας ως μέτρο πρόληψης, σας θέτω το θέμα του καθαρισμού των υφιστάμενων αντιπυρικών ζωνών, που έχουν δημιουργηθεί στο παρελθόν στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, καθώς και τον σχεδιασμό και την διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών σε συνεργασία με τις οικίες Διευθύνσεις Δασών και τις συναρμόδιες Υπηρεσίες. 

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, κάνουν επιτακτική την ανάγκη να εφαρμόσουμε το «Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν».

 

Με τιμή

Θεόδωρος Βαλσαμίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!