Πολιτική

24/07/2013 - 15:35

Καθοριστική συνάντηση Βογιατζή-Παναγιοτόπουλου για Αναγνωστήριο Αγιάσου και κτηνοτρόφους στα Μάκαρα Άγρας

pan style="line-height: 1.538em;">Στη συνάντηση που κανονίστηκε από τον Υπουργό Πολιτισμού, κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, και πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο, ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, έθεσε εκ νέου το ζήτημα της έκτακτης χρηματοδότησης του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, για την αποκατάσταση μέρους των ζημιών που υπέστη το Αναγνωστήριο Αγιάσου και το Λαογραφικό Μουσείο εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε το νησί της Λέσβου τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, κτηνοτρόφοι και γεωργοί της περιοχής Μάκαρα Άγρας.

Όσον αφορά στην έκτακτη χρηματοδότηση του Αναγνωστηρίου της Αγιάσου, δόθηκε εντολή για την άμεση εκταμίευση ποσού 5.000 ευρώ, για τη μερική αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών που υπέστη.

Όσον αφορά στον αρχαιολογικό χώρο Μάκαρα Άγρας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια οι κτηνοτρόφοι και γεωργοί της περιοχής, εξαιτίας της κήρυξης του χώρου σε Ζώνη Προστασίας Α΄, έχει ήδη κατατεθεί αίτημα επανακήρυξης της περιοχής από την Κ΄Εφορία Κλασικών Αρχαιοτήτων και αναμένεται το επόμενο διάστημα η σχετική απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Ο Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού, κ. Καρακατσάνης, διαβεβαίωσε το Βουλευτή ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψη οι επισημάνσεις του, και ότι εν αναμονή της απόφασης του ΚΑΣ εκτιμάται πως θα επιτραπούν χώροι βόσκησης και ότι περιορισμένη έκταση θα κηρυχθεί Ζώνη Προστασίας Β΄, ώστε να μπορέσουν και οι κτηνοτρόφοι και αγρότες της περιοχής να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους.

 

Για το θεμα αυτό είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Μάρτιο συνάντηση του Βουλευτή με την Προϊσταμένη της Κ΄ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, κα. Χριστιάνα Λούπου και στελέχη της Υπηρεσίας, ενώ ο Βουλευτής είχε ενημερώσει σχετικά και τον τ. Αναπληρωτή Υπουργό κ. Κώστα Τζαβάρα.

Μοιράσου το άρθρο!