Πολιτική

08/01/2013 - 14:04

Καθυστέρηση στη δημοπράτηση του οδικού άξονα Καλλονής-Πέτρας. Ερώτηση Ν. Σηφουνάκη

Καθυστέρηση στη δημοπράτηση του οδικού άξονα Καλλονής-Πέτρας

Ερώτηση σχετικά με την καθυστέρηση στις διαδικασίες δημοπράτησης του έργου κατασκευής του οδικού άξονα Καλλονής – Πέτρας

 

Την άμεση δημοπράτηση του έργου κατασκευής του οδικού άξονα Καλλονής – Πέτρας, με ολοκλήρωση το ταχύτερο δυνατό και χωρίς άλλες καθυστερήσεις των διαδικασιών που απομένουν  για την επικαιροποίηση της μελέτης, ζήτησε ο βουλευτής Ν. Λέσβου ΠΑΣΟΚ Ν. Σηφουνάκης, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

Ενώ ήδη από το 2001, όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο κ. Σηφουνάκης, είχε δρομολογηθεί, με πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του τότε Υπουργείου Αιγαίου, ταυτόχρονα η εκπόνηση των μελετών κατασκευής των οδικών αξόνων Καλλονής – Πέτρας και Καλλονής – Σιγρίου, οι διαδικασίες ένταξης του οδικού άξονα Καλλονής -Πέτρας στο ΕΣΠΑ παρουσιάζουν επί ένα χρόνο αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

Ο κ. Σηφουνάκης, τονίζει στην ερώτησή του, ότι το έργο αυτό - η κατασκευή του οποίου για τους κατοίκους του ακριτικού νησιού θεωρείται δεδομένη - εκτός του ότι θα βελτιώσει σημαντικά το οδικό δίκτυο διευκολύνοντας τις μετακινήσεις των κατοίκων, αποτελεί και ένα έργο στην καρδιά του τουριστικού πόλου ανάπτυξης του νησιού, ενώ η άμεση δημοπράτησή του θα οδηγήσει στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.


Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας,

Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκη

 

Θέμα: «Καθυστέρηση στις διαδικασίες δημοπράτησης του έργου κατασκευής του οδικού άξονα Καλλονής -Πέτρας»

 

Όπως είναι γνωστό, ήδη από το 2001, είχε δρομολογηθεί, με πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του τότε Υπουργείου Αιγαίου, ταυτόχρονα η εκπόνηση των μελετών κατασκευής του οδικού άξονα Καλλονής - Πέτρας, όπως και η κατασκευή του οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου.

Ήδη, ενώ για τον οδικός άξονα Καλλονής - Σιγρίου ολοκληρώθηκαν οι μελέτες, δημοπρατήθηκε το έργο και έγινε η ανάθεση σε κοινοπραξία εργοληπτών, που ανεδείχθη από τον διαγωνισμό, και αναμένεται να προχωρήσουν οι εργασίες κατασκευής του, για τον οδικό άξονα Καλλονής -Πέτρας παρουσιάζεται επί ένα χρόνο καθυστέρηση στις διαδικασίες ένταξης στο ΕΣΠΑ, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η επικαιροποίηση της σχετικής μελέτη.

Το έργο αυτό, η κατασκευή του οποίου για τους κατοίκους του ακριτικού νησιού θεωρείται δεδομένη, εκτός του ότι θα βελτιώσει σημαντικά το οδικό δίκτυο διευκολύνοντας τις μετακινήσεις των κατοίκων, αποτελεί και ένα έργο στην καρδιά του τουριστικού πόλου ανάπτυξης του νησιού. Τα οφέλη για την τοπική οικονομία, τον τουρισμό και την απασχόληση θα είναι ανεκτίμητα.   

Υπενθυμίζεται ότι από το 2010 υποτίθεται ότι βρίσκεται σε τελικό στάδιο η επικαιροποίηση της μελέτης και έπρεπε ήδη το έργο να έχει εισαχθεί στο Συμβούλιο Δημοσίων Έργων για ένταξή του στο ΕΣΠΑ. Ωστόσο, την τελευταία περίοδο παρατηρείται στασιμότητα.

Σε συνέχεια οχλήσεών μας, στις 12/12/2012 κλιμάκιο του υπουργείου μετέβηκε στη Λέσβο προκειμένου να εξετάσει επί τόπου - σε συνεργασία με τους μελετητές - όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες που απαιτούνται για την επικαιροποίηση της μελέτης.

Μετά από σχεδόν δέκα (10) χρόνια από την ανάθεση της μελέτης επιβάλλεται – και λόγω του ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του ΕΣΠΑ - η άμεση δημοπράτηση του έργου, που θα οδηγήσει στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

  1. Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα του έργου κατασκευής του οδικού άξονα Καλλονής – Πέτρας (επικαιροποίηση μελέτης, ένταξη στο ΕΣΠΑ, δημοπράτηση);
  2. Για ποιο λόγο παρατηρείται η καθυστέρηση για την επικαιροποίηση της μελέτης;
  3. Θα ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό και χωρίς άλλες καθυστερήσεις οι εναπομείνασες διαδικασίες επικαιροποίησης της μελέτης, ώστε το έργο να δημοπρατηθεί άμεσα;  

 

 

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

 

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!