Πολιτική

22/10/2013 - 13:34

Καθυστέρηση στο έργο βελτίωσης της Ε.Ο. προς Γέρα και Πλωμάρι - Ερώτηση Θ. Βαλσαμίδη

ign="center">ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

με βάση το Άρθρο 16 του Κανονισμού Λειτουργίας Π.Σ.

 

Θέμα: Καθυστέρηση στο έργο της βελτίωσης της επαρχιακής οδού προς τη Γέρα και το Πλωμάρι

κ. Περιφερειάρχη,

Το Μάρτιο του 2010 εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013» του ΕΣΠΑ το έργο «Βελτίωση κατά τμήματα 2ης Επαρχιακής Οδού Ντίπι – Παππάδος – Πλωμάρι» συνολικού Π/Υ 12,5 εκ. € από την τ. Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου. Το έργο αυτό μπορεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα για να βελτιωθεί η οδός που οδηγεί στο Πλωμάρι, την πλέον δύσκολη και επικίνδυνη επαρχιακή οδό του νησιού. Μέχρι σήμερα όμως, 3,5 χρόνια μετά, δυστυχώς δεν έχει ακόμη ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου και ενώ θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2015, προκειμένου να μην χρειαστεί να μεταφερθεί και να δεσμεύσει πιστώσεις της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

Το Υποέργο που αφορά τη βελτίωση τμήματος της Επαρχιακής Οδού Ντίπι – Παππάδος και την κατασκευή οδικών κόμβων προς Πηγαδάκια – Κάτω Τρίτος και Πέραμα, έχει δημοπρατηθεί από τον Οκτώβριο του 2011 και η ανάδοχος εταιρεία για την κατασκευή του έργου έχει επιλεγεί, όμως δεν έχει μέχρι σήμερα ξεκινήσει. Παρακαλώ να μας ενημερώσετε για τους λόγους της σοβαρής αυτής καθυστέρησης και για το χρόνο έναρξης των εργασιών.

Το Υποέργο που αφορά την κατασκευή της παράκαμψης της Λαγκάδας στο Πλωμάρι, για το οποίο είχε επιλεγεί η επαναδημοπράτηση του, ενώ από τον περασμένο Μάρτιο έχει δημοπρατηθεί ακόμη δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση. Σε σχετική ερώτηση για το θέμα μας είχατε ενημερώσει ότι έχουν κατατεθεί ενστάσεις. Παρακαλώ να μας ενημερώσετε για το αν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκδίκασης των ενστάσεων και για το χρόνο που αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

 Τέλος, για τη βελτίωση του οδικού άξονα προς το Πλωμάρι είχε ανατεθεί από την τ. Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου η μελέτη για τη βελτίωση τμημάτων της Επαρχιακής Οδού Παππάδος – Πλωμάρι, για την οποία το 2010 είχε δοθεί εντολή για την εκπόνησης της οριστικής μελέτης και περιλαμβάνει παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν επικίνδυνα σημεία της οδού. Παρακαλώ να μας ενημερώσετε για το αν η εν λόγω μελέτη έχει ολοκληρωθεί και αν υπάρχει προγραμματισμός για τη χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου.

 

Με τιμή

Θεόδωρος Βαλσαμίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος Βορ. Αιγαίου

Μοιράσου το άρθρο!