Πολιτική

28/10/2019 - 10:26

Κάτι έχουμε μπερδέψει.... το "ΟΧΙ" του 1940 και το προσφυγικό στο Βόρειο Αιγαίο το 2019

Σήμερα είναι 28 Οκτωβρίου 2019 και εορτάζει η πατρίδα μας:

Ας θυμηθούμε τι εορτάζουμε :

Η Επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση του ελληνικού λαού στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε από τον Ιταλό πρέσβη στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Ιωάννη Μεταξά. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940. 

 

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κος Κώστας Μουτούρης επέλεξε με ανάρτησή του να δώσει στη σημερινή ημέρα έναν άλλο τόνο: Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Η Κυβέρνησή μας οφείλει ενα νέο ΟΧΙ στην νέα εισβολή (Βόρειο Αιγαίο 28.10.2019)"

 

Η τοποθέτηση του Περιφέρειαρχη μάλλον μπερδεύει το χθες με το σήμερα και κάνει παραλληλισμούς που τροφοδοτούν την ακροδεξιά. Τι σχέση έχει το προσφυγικό / μεταναστευτικό του 2019 - που αποτελεί διεθνές πρόβλημα - και αφορά την είσοδο στο νησί μας ανθρώπων που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον ή να σώσουν τη ζωή τους με τα γεγονότα του 1940 και το φασισμό στην Ευρωπή. 

Οι πρόσφυγες/μετανάστες δεν έρχονται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου  ούτε με όπλα ούτε έχουν καμία διάθεση να μείνουν εδώ. 

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ακόμη περισσότερα αλλά ας σεβαστούμε το μήνυμα της ημέρας. Και το μήνυμα της ημέρας δεν μπορεί παρά να είναι ένα: Η διαχρονική  αντίσταση των λαών  και το βροντερό “Όχι” στον φασισμό και τον ναζισμό.

 

Μοιράσου το άρθρο!