Πολιτική

18/06/2012 - 13:15

Κάτι ξέχασε ο Δημήτρης Βουνάτσος...!!!

trong>Ο Δημήτρης Βουνάτσος με ανακοίνωσή του συγχαίρει τους εκλεγέντες Βουλευτές στο Νομάς και τους καλεί να υποστηρίξουν την κατάργηση του  ενός και μόνου Δήμου- τέρατος στη Λέσβο!

Μεγάλη υποκρισία από το κ. Βουνάτσο!

Γιατί να υποστηρίξουν  οι Βουλευτές  κάτι το οποίο ΔΕΝ  υποστηρίζει  ο ίδιος;

Η υπόσχεσή του  για δημοψήφισμα αποδείχτηκε μεγάλο ψέμμα!  

Καλύτερα λοιπόν ο κ. Βουνάτσος να αφήσει τις ανακοινώσεις δημοσίων σχέσεων και να ΠΑΛΕΨΕΙ για την κατάργηση του Δήμου-τέρατος.  

Δημοψήφισμα τώρα!

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δημήτρη Βουνάτσου:

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συγχαίρει του εκλεγέντες Βουλευτές στο Νομό μας, στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ε.ε. και είναι βέβαιος ότι σε όλα τα ζητήματα του Νομού μας, αλλά κυριότατα σε ο,τι αφορά την Δημοτική Αυτοδιοίκηση Λέσβου, θα υποστηρίξουν, εν συνεργασία με την Δημοτική Αρχή, τα θεσμικά, διοικητικά, οικονομικά, κοινωνικά, στρατηγικής σημασίας προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει, και τα οποία με ομόφωνες αποφάσεις το Δημοτικό μας Συμβούλιο υιοθέτησε μέχρι σήμερα. Και προπαντός την ανάγκη θεσμοθέτησης ενός νέου νομικού Αυτοδιοικητικού πλαισίου στο νησί μας, με την κατάργηση του ενός και μόνο Δήμου – τέρατος και με τη δημιουργία πέντε Δήμων, όπως από το έτος 2010, επικειμένου τότε του σχεδιασμού νέου Διοικητικού χάρτη του «Καλλικράτη», το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ι.Τ.Α.), επιστημονικός και πολιτικός σύμβουλος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.), εισηγήθηκε ερωτηθείσα περί αυτού για τη Λέσβο - αλλά δυστυχώς – δεν έγινε αποδεκτό, για τους πασίγνωστους πλέον λόγους.

Τις θέσεις, αυτές του Δημοτικού μας Συμβουλίου, ο Δήμαρχος, με σχετικό υπόμνημα του, τις επέδωσε σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και εκπροσώπους των κομμάτων, τους υποψήφιους Βουλευτές και τις κομματικές Νομαρχιακές Επιτροπές, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν κατά το διάστημα των δυο πρόσφατων προεκλογικών αναμετρήσεων και μάλιστα από την αρχή του έτους σ’ ορισμένες περιπτώσεις, τις ανέπτυξε και προφορικά και ζήτησε την υποστήριξή τους, ως δίκαιες και επωφελείς για τον θεσμό της αυτοδιοίκησης και την λειτουργική και ουσιαστική εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας, αλλά και την αναπτυξιακή διάσταση της προσφοράς του Δήμου μας, χάριν του γενικότερου συμφέροντος της κοινωνίας.

Μοιράσου το άρθρο!