Πολιτική

15/06/2015 - 15:21

«Κατρακαζοπαιχνίδια» με τον τουρισμό.... Μήπως να πάει σπίτι του ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού

Ο

Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, έστειλε στον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, κ. Νίκο Κατρακάζο την παρακάτω επιστολή.

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

Με έκπληξη και συνάμα έντονη δυσαρέσκεια ενημερώθηκα μέσω του δελτίου τύπου που μου στείλατε σχετικά με τη σύσκεψη που οργανώνει την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015, στις 12:00 το μεσημέρι, στη Μυτιλήνη, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, για θέματα τουριστικής ανάπτυξης και προβολής της Λέσβου.

 Η δυσαρέσκεια μου αυτή πηγάζει από το γεγονός ότι εδώ και πολύ καιρό, είχαν προηγηθεί τόσο γραπτές, όσο και προφορικές προσκλήσεις για συνάντηση μας προκειμένου να συζητηθούν θέματα αρμοδιότητά σας, στις οποίες ήσασταν θετικός. Μάλιστα, υπήρχε συγκεκριμένη ημερομηνία συνάντησης μας την οποία και ακυρώσατε. Και ενώ θα περίμενε κανείς να επικοινωνήστε με το γραφείο μου για τον ορισμό νέας ημερομηνίας, αντίθετα έλαβα ένα δελτίο τύπου αντί πρόσκλησης, για να συμμετάσχω στην παραπάνω ανοιχτή σύσκεψη.

Στοιχειώδης κανόνες σεβασμού στο πρόσωπο και κυρίως στο θεσμό του Δημάρχου, επέβαλαν να προηγηθεί η προγραμματισμένη – άλλωστε – συνάντηση μας και να ακολουθήσει η ανοιχτή σύσκεψη. Με την ανάρμοστη και ανεξήγητη αυτή συμπεριφορά, απαξιώνετε το Δήμο Λέσβου καθώς και εμένα προσωπικά. Όπως καταλαβαίνετε, δημιουργείτε με υπαιτιότητά σας πρόβλημα στη συνεργασία μας, που ιδιαίτερα για το συγκεκριμένο θέμα, πρέπει να είναι συστηματική και ουσιαστική.

Λυπάμαι, πραγματικά, για τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, αλλά έπειτα από όλα αυτά, η παρουσία του Δήμου Λέσβου, στην ανοιχτή σύσκεψη που έχετε ανακοινώσει, δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη.  

     -Ο - 

Δήμαρχος Λέσβου 

Σπύρος Γαληνός

 

Δείτε εδώ το σχετικό δελτίο τύπου


Ο  Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Νίκος Κατρακάζος  με καταγωγή από Σάμο (που δεν μένει και τόσο συχνά στη Λέσβο) μάλλον αποτελεί εμπόδιο στην όποια τουριστική προσπάθεια γίνεται στη Λέσβο. Πριν μερικές ημέρες σας αποκαλύψαμε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν έχει υπογράψει ακόμη το καταστατικό του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου. Τώρα την ημέρα που ο Δήμαρχος Λέσβου είχε συνάντηση με τον κ. Κατρακάζο ο τελευταίος επιλέγει να ακυρώσει τη συνάντηση με δελτίο τύπου και να καλέσει δική του συνάντηση! Ουσιαστικά πάει κόντρα στο Δήμο ! ! ! Και από οτι μαθαίνουμε στη συνάντηση της Περιφέρειας θα απουσιάσουν αρκετοί καλεσμένοι...
 
Μήπως η κα Καλογήρου να στείλει τον κ. Κατρακάζο στη Σάμο να κάνει μόνιμες διακοπές;  

Μοιράσου το άρθρο!