Πολιτική

17/05/2014 - 15:22

Kεντρική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Ν. Κουρτζή

style="text-align: justify;">Χθες Παρασκευή, 16 Μαΐου, η «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λέσβου» πραγματοποίησε την κεντρική της προεκλογική εκδήλωση, που έλαβε χώρα στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
 
Την εκδήλωση άνοιξε ο επικεφαλής του συνδυασμού, υποψήφιος Δήμαρχος κ. Νικόλας Κουρτζής, ο οποίος αφού έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του Συνδυασμού, παρουσίασε και ευχαρίστησε έναν – έναν όλους τους υποψηφίους, αλλά και τα «αφανή» μέλη και τους υποστηρικτές της «Πρωτοβουλίας». Χαρακτηριστικά, ο κ. Κουρτζής ανέφερε, απευθυνόμενος στα μέλη της κίνησης:
«Τους τελευταίους μήνες κάναμε, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί ως ένα σύνολο, μικρότερες ή μεγαλύτερες υπερβάσεις. Από την ίδια την απόφαση να κατέβουμε στις εκλογές, έως την οργάνωση και την πραγματοποίηση του μεγάλου αυτού εγχειρήματος, όλα τα στάδια ήταν για εμάς πρωτόγνωρα.
Αναλάβαμε το πολύπλοκο και δύσκολο αυτό έργο με σεβασμό και θάρρος. Το φέραμε εις πέρας με απόλυτη αξιοπρέπεια, προτείνοντας κάτι αληθινά πρωτοποριακό, κάτι πρωτόγνωρο για τη Λέσβο. Χωρίς να πέσουμε σε παγίδες εκπτώσεων από τις κοινωνημένες αξίες μας και χωρίς να παρασυρθούμε από μικροπολιτικές τακτικές του παρελθόντος και, δυστυχώς, ακόμα και του παρόντος. Εξάλλου, δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί και ούτε σκοπεύουμε να γίνουμε.
Είχαμε, και έχουμε ακόμα, να αντιπαλέψουμε μια κουλτούρα δεκαετιών. Μια γενικευμένη αντίληψη που ορίζει απαραίτητα το άτομο ως μονάδα που οφείλει να εξαρτάται από οργανωμένες δομές, να περιορίζει τη σκέψη και τη δράση του στo στενό πλαίσιο δογμάτων και να ελέγχεται από πυραμίδες εξουσίας και «ιερατεία». Είναι μια μάχη Δαυΐδ εναντίον Γολιάθ. Δεν έχουμε ακόμα ολοκληρωτικά κερδίσει, αλλά καταφέρνουμε, μέρα με τη μέρα, πολλές μικρές νίκες. Κάθε κατάκτηση μας εμπνέει και μας κάνει δυνατότερους. Και συνεχίζουμε!
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, τον καθένα από εσάς, που ενώσατε τις δυνάμεις σας σε αυτή τη μάχη. Άλλοι στις πρώτες γραμμές, άλλοι στα μετόπισθεν, όλοι πολύτιμοι. Χωρίς τον καθένα από εσάς, τον καθένα από εμάς, αυτή η σπίθα δεν θα είχε ποτέ καταφέρει να λάμψει στο σκοτάδι. Ας συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να γίνουμε περισσότεροι. Να αναπτύξουμε αυτό το ζωντανό κύτταρο που μόλις γεννήθηκε.
Θέλουμε κάθε πολίτη μαζί μας, ως ελεύθερα σκεπτόμενο, ενεργό συστατικό. Όλοι μαζί, να ανάψουμε πυρκαγιά και να κάψουμε συθέμελα το παλιό, το φθαρμένο, το βρόμικο. Στις στάχτες του θα ανθίσει μια νέα, δημιουργική εποχή για τον τόπο μας που τόσο αγαπάμε.»
 
Στη συνέχεια ο κ. Κουρτζής έδωσε το λόγο στον Υπεύθυνο Σύνταξης της Πολιτικής Πρότασης του Συνδυασμού, κ. Βαγγέλη Παυλή, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά το όραμα και το ολοκληρωμένο σχέδιο του Συνδυασμού για το παρόν και το μέλλον της Λέσβου.
 
 

Μοιράσου το άρθρο!