Πολιτική

14/11/2013 - 09:16

Κι όμως μπορούν να σιτίζονται περισσότεροι φοιτητές στη Μυτιλήνη - Παρέμβαση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη λέσχη

Α

νακοίνωση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης

Την Τρίτη 12.11.13 η γραμματεία της Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ Μυτιλήνης παρευρέθη αιφνιδιαστικά στην φοιτητική λέσχη στο πλαίσιο της πρότασης μας για την σίτιση.
Στην συζήτηση που έγινε με τον υπεύθυνο της λέσχης επιβεβαιώσαμε το εξής ζήτημα που θέτουμε στο θέμα της σίτισης:
 Οι δικαιούχοι σίτισης είναι 920 άτομα, αλλά καθημερινά στην λέσχη σιτίζονται πολλοί λιγότεροι. Από αυτό προκύπτει πως ένας σημαντικός αριθμός δικαιούχων μπορεί να μην βρίσκεται στην Μυτιλήνη και δεν κάνει χρήση του δικαιώματος του,  με αποτέλεσμα άλλοι φοιτητές που έκαναν τα χαρτιά τους και δεν πήραν το δικαίωμα να μην μπορούν να σιτιστούν δωρεάν.
Η Μέριμνα πρέπει να κάνει τον έλεγχο μέσω του υπολογιστικού συστήματος «καρτελογράφησης» που υπάρχει στην λέσχη, να ερευνήσει ποιοί δεν σιτίζονται ποτέ στην λέσχη και να δώσει το δικαίωμα τους στους επόμενους  επιλαχόντες δικαιούχους, να σιτιστούν δωρεάν.
Έτσι οι φοιτητές που βρίσκονται στο νησί και δεν έχουν το δικαίωμα σίτισης θα μπορούν πλέον να σιτίζονται δωρεάν  και η φοιτητική λέσχη να σιτίζει τα άτομα που υποχρεούται και όχι έναν πολύ μικρότερο αριθμό ατόμων.
Μην αγνοούμε ότι πληρώνεται για όλες τις μερίδες και ουσιαστικά οι μερίδες είναι πολύ λιγότερες.
Επίσης, ζητήσαμε από τον υπεύθυνο της λέσχης, εφόσον υπάρχει μεγάλη αποχή και σιτίζονται πολλοί λιγότεροι από όσους έχει τη δυνατότητα να σιτίσει η λέσχη, να σιτίζονται και περισσότεροι φοιτητές. Αυτός συμφώνησε συμβολικά και τυπικά να σιτίζονται για αρχή οι 30 επόμενοι της λίστας σίτισης με την προοπτική να βρεθεί τελική λύση για να σιτίζονται όλοι δωρεάν.

Μοιράσου το άρθρο!