Πολιτική

18/07/2021 - 17:26

Κίνυδνος να μείνει χωρίς εσπεριδοειδή η Λ. Θερμής λόγω ποιότητας νερού - Παρέμβαση από την Λαϊκή Συσπείρωση

Βρισκόμαστε στη μέση της καλοκαιρινής περιόδου και οι ανάγκες για νερό στις καλλιέργειες του κάμπου της Λουτρόπολης Θερμής είναι αυξημένες. Στη περιοχή καλλιεργείται το μεγαλύτερο μέρος παραγωγής εσπεριδοειδών του νησιού. Το πρόβλημα που παρουσιάζεται στη ποιότητα του νερού τις τελευταίες μέρες (αναδύει έντονη δυσοσμία και αφήνει κατάλοιπα στις δεξαμενές αλλά και στο έδαφος) μας προβληματίζει ιδιαιτέρως και θεωρούμε πως η περαιτέρω καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του προβλήματος μπορεί να έχει μη αναστρέψιμες συνέπειες για την καλλιέργεια εσπεριδοειδών και κηπευτικών και για το εισόδημα των αγροτών της περιοχής.

Ήδη στις 14-7-2021 με πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου της περιοχής, εκλεγμένου με την Λαϊκή Συσπείρωση, Στρατή Κόμβου, και παρουσία του υδρονομέα της περιοχής, παραδόθηκε δείγμα νερού προς ανάλυση.

Ως παράταξη ζητάμε τον άμεσο συντονισμό των υπηρεσιών του Δήμου για την διευθέτηση του προβλήματος που πρέπει να εξεταστεί και να επιλυθεί άμεσα. Να δοθεί ουσιαστική λύση στο πρόβλημα που προέκυψε στη δημοτική γεώτρηση της κοινότητας Λ. Θερμής που εξυπηρετεί το αρδευτικό δίκτυο της περιοχής, χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Μυτιλήνη, 18-7-2021

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Βαλάκος Παναγιώτης

Κόμβος Στρατής

Τσιριγώτη Νίκη

Μοιράσου το άρθρο!