Πολιτική

02/10/2020 - 13:30

 «Κήρυξη απαλλοτρίωσης για το έργο βελτίωσης της επαρχιακής οδού Αμπελικό –  Σταυρός»

Επιστολή Θ. Βαλσαμίδη στον Περιφερειάρχη για το το δρόμο Αμπελικού - Σταύρου

Προς: Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη

Κοιν: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κ. Αρώνη

 

 «Κήρυξη απαλλοτρίωσης για το έργο βελτίωσης της επαρχιακής οδού Αμπελικό –  Σταυρός»

 

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη

Η κατασκευή της νέας επαρχιακής οδού Αμπελικό – Σταυρός είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την ευρύτερη περιοχή της νότιας Λέσβου, το οποίο αποτελεί χρόνιο αίτημα των φορέων και των κατοίκων της περιοχής.

 

Οι μελέτες του έργου ολοκληρώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και το έργο όπως γνωρίζετε είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με Π/Υ 12.000.000 € (ΣΑΕΠ088/Κωδικός Έργου: 2017ΕΠ08800032).

Δεδομένου ότι στις 17 Ιουλίου 2020 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Αρ. 401/Τεύχος Δ΄) η αριθ. πρωτ. 2032/12.05.2020 Απόφαση του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών για την εφαρμογή του Άρθρου 1 του Ν. 653/77 (Α’ 214) για την κήρυξη της απαλλοτρίωσης του έργου: «Βελτίωση επαρχιακής οδού Αμπελικού - Σταυρού», η οποία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την λήψη απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και λαμβάνοντας υπόψη το χρονοβόρο των διαδικασιών που απαιτούνται προκειμένου να είναι εφικτή η δημοπράτηση του έργου, παρακαλώ όπως δοθεί προτεραιότητα και προγραμματιστεί η συζήτηση του θέματος για την κήρυξη της απαλλοτρίωσης στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Με τιμή

Θεόδωρος Βαλσαμίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!