Πολιτική

24/07/2022 - 11:00

KKE: Η φωτιά πρέπει να σβήσει άμεσα-Δηλώσεις της Μ. Κομνηνάκα

Από νωρίς το πρωί κλιμάκια του ΚΚΕ, με επικεφαλής την βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα και τον Γραμματέα της ΤΕ Κώστα Ρήγα, βρίσκονται στα Βατερά, στη Βρίσα, στον Πολιχνίτιο, στην πρώτη γραμμή μαζί με πυροσβέστες, κατοίκους και εθελοντές.

Η χθεσινή μέρα απέδειξε ότι η λαϊκή κινητοποίηση ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για να σωθούν λαϊκές περιουσίες, καταστήματα, για να φτιαχτούν υποτυπώδεις αντιπυρικές ζώνες, για να εμποδιστεί η διέλευση της φωτιάς από χαράδρες ή προς ορεινούς όγκους, πολύ περισσότερο προς κατοικημένες περιοχές και ειδικά στη σεισμόπληκτη Βρίσα, που μέχρι αργά το χωριό βρισκόταν σε επιφυλακή και τμήμα των κατοίκων αποχώρησε.

Η φωτιά όμως πρέπει να σβήσει άμεσα.

Οι προσπάθειες που καταβάλουν πυροσβέστες, εθελοντές, χωριανοί, αιρετοί, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ είναι συγκινητική.

Συγκινητική είναι και η προσπάθεια από αγρότες και εργάτες, να εκφράσουν την αλληλεγγύη σε όσους είναι στην πρώτη γραμμή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Παρόλα αυτά, η πυρκαγιά μαίνεται, που σε συνδυασμό με τον αέρα και τις αναζωπυρώσεις μπορεί να απειλήσει ξανά κατοικημένες περιοχές, που ως τώρα έχουν αποφύγει τον κίνδυνο.

Να πληθύνει η αλληλεγγύη και η συμμετοχή από αγροτικούς συλλόγους και εργατικά σωματεία, για να μην είναι και η σημερινή νύχτα δύσκολη.

Βασικό σημείο συγκέντρωσης για όσους σπεύδουν για να βοηθήσουν, φέρνοντας μαζί τους νερό, υδροφόρα οχήματα και τροφή για άμεση κατανάλωση, είναι στη Βρίσα στην είσοδο του χωριού.

«Στα Βατερά γίνονται αποκαΐδια τα επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ότι υπάρχει στελέχωση και εξοπλισμός» υπογράμμισε σε δήλωσή της η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα από τη Λέσβο και από τις πληγείσες περιοχές, όπου και βρίσκεται. 

Υπογράμμισε τις λιγοστές πυροσβεστικές δυνάμεις που προσπαθούν να σώσουν ότι σώζεται, την προσπάθεια κατοίκων και εθελοντών να βοηθήσουν και πως η βοήθεια «πέφτει στο κενό όταν η απουσία της πρόληψης μας κάνει για άλλη μία φορά να μετράμε τις πληγές μας». 

Απαίτησε να σταλούν δυνάμεις και μέσα της Πυροσβεστικής αλλά και να βοηθηθούν οι άνθρωποι σε ότι αφορά τη στέγασή τους, καθώς η περιοχή των Βατερών παραμένει χωρίς νερό και ρεύμα. 

Τέλος υπογράμμισε πως το ΚΚΕ με ότι δυνάμεις διαθέτει θα βοηθήσει στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, καθώς από το πρωί μέλη και φίλοι του ΚΚΕ βρίσκονται και συνδράμουν στην κατάσβεση.

Μοιράσου το άρθρο!