Πολιτική

19/04/2024 - 18:55

ΚΚΕ: Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε το μισοτελειωμένο έργο για να δημιουργήσει εντυπώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΤΕ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

       Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, ήταν το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο. Όμως είναι εδώ οι συνέπειες αυτής της πολιτικής. Εδώ είναι οι νησιώτες που βλέπουν το μισθό να εξανεμίζεται στα μισά του μήνα, εδώ είναι η υποστελέχωση και η υποβάθμιση των δομών υγείας, εδώ είναι τα ‘’αξιολογηθέντα’’ σχολεία με τα κενά τους, εδώ είναι οι αγρότες που παλεύουν με το τεράστιο κόστος παραγωγής, εδώ είναι η σεισμόπληκτη Βρίσα που είναι ακόμη ρημάδι καθώς και οι πυρόπληκτοι που ακόμη περιμένουν αποζημιώσεις σε Βρίσα, Βατερά, Σταυρό και Πολιχνίτο. Εδώ είναι το αίσχος της υπερδομής – φυλακής προσφύγων στη Βάστρια, εδώ είναι το κέντρο εγκλωβισμού προσφύγων στον Καρά – Τεπέ. Εδώ είναι η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους υπό νατοϊκή και ευρωενωσιακή ομπρέλα. Αυτά τα ξέρει και ο πρωθυπουργός, γι αυτό επέλεξε να εγκαινιάσει το μισοτελειωμένο έργο του δρόμου Σιγρίου – Καλλονής, για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

         Εδώ είναι όμως και οι χιλιάδες, που ξέρουν ότι αυτά και άλλα τόσα, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ, που υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση, αξιοποιώντας όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που κληρονόμησε. Παρότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει συμμάχους σε αυτή την πολιτική, τόσο το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ 1 και2, την ελληνική λύση, ο λαός της Λέσβου και όλης της χώρας μπορεί να της χαλάσει τα σχέδια.

Τρανή απόδειξη όσοι έδωσαν εμβληματική απάντηση στις 28 Φλεβάρη σε αυτή την πολιτική αλλά και στις 17 Απρίλη.  Συνέχεια της απάντησης στη βαρβαρότητα, στη φτώχεια, την ακρίβεια και την εμπλοκή σε πολέμους, θα είναι και η καταδίκη της φυλακής που λέγεται ΕΕ, θα είναι η  πιο δυναμική συνέχεια της καταδίκης αυτής της πολιτικής  στις ευρωεκλογές, με ισχυρό ΚΚΕ.

Μοιράσου το άρθρο!

geotee