Πολιτική

23/02/2022 - 19:12

ΚΚΕ προς Ν.Δ. : κακό του κεφαλιού σας αν δεν πήρατε το μάθημά σας και σήμερα

Σχόλιο της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ για την ανακοίνωση της ΝΔ Βορείου Αιγαίου

 

Αν η κυβέρνηση της ΝΔ, εξέλαβε τους χιλιάδες διαδηλωτές ενάντια στις δομές φυλακές στο νησί, ως έγκριση της πολιτικής της, τότε κακό του κεφαλιού της. Αν δεν πήρε το μάθημα που της έδωσε ο λαός της Λέσβου στην Καράβα, στο λιμάνι τα Θεοφάνια,  πρόσφατα στη Βάστρια αλλά και σήμερα στη Μυτιλήνη, τότε θα πρέπει να ετοιμάζεται να πάρει κι άλλα. Πάντως εκτιμήθηκε η προσπάθειά της να εκβιάσει, να αμαυρώσει και να εμποδίσει τη συμμετοχή των νησιωτών στις συγκεντρώσεις και ελπίζουμε να επιτρέψει την προβολή τους  από την κρατική τηλεόραση.

 

 

 

Δήλωση της Μαρίας Κομνηνάκα, βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ, για το σημερινό συλλαλητήριο

Ο λαός της Λέσβου ξανάδωσε σήμερα ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση που τόσο καιρό παριστάνει ότι δε βλέπει και δεν ακούει την ξεκάθαρη λαϊκή ετυμηγορία: Δεσμοφύλακες της ΕΕ δεν πρόκειται να γίνουμε! 

Όποιος προβάλλει ως μονόδρομο το δήθεν ρεαλισμό της διαιώνισης του εγκλωβισμού, των κέντρων – φυλακών των απελπισμένων ανθρώπων, επιστρατεύοντας πότε την καταστολή και πότε τα εκβιαστικά διλήμματα, θα πρέπει πρώτα να απαντήσει:  ποιος διαμόρφωσε και στήριξε με τις πολιτικές του επιλογές αυτό το «ρεαλισμό»; 

Ποιος εφάρμοσε την Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας, που μετατρέπει τα νησιά σε χώρο εγκλωβισμού και διαλογής προσφύγων και μεταναστών, τους Κανονισμούς όπως το Δουβλίνο, τις αντιδραστικές συνθήκες της ΕΕ; 

Όλο δηλαδή το ευρωπαϊκό πλαίσιο της καταστολής και του εγκλωβισμού, που εκτός από τη σφραγίδα της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, έχει τη διαχρονική στήριξη των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που είναι το ίδιο εκτεθειμένοι απέναντι και στο λεσβιακό λαό. 

Το ΚΚΕ είναι το μόνο Κόμμα που από την πρώτη στιγμή αποκάλυψε τον επικίνδυνο χαρακτήρα αυτών των Συμφωνιών και εναντιώθηκε με κάθε τρόπο στην εφαρμογή τους, συνεχίζει να καλεί το λαό να μη συμβιβάζεται με την αθλιότητα που γεννά η εφαρμογή τους, για νησιώτες και πρόσφυγες. 

Μοιράσου το άρθρο!