Πολιτική

11/10/2019 - 15:49

 Το κλειστό Γυμναστήριο στην Καλλονή και 22 έργα συνολικά στη συνάντηση Δήμου Δυτικής Λέσβου - Περιφέρειας

Προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας για θέματα προγραμματισμού, συνεργασίας αλλά και παρακολούθησης της πορείας υλοποίησης των ήδη ενταγμένων έργων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου. Η περιοχή ενδιαφέροντος της συζήτησης, ήταν αυτή του νεοσύστατου Δήμου και σε αυτή συμμετείχαν πέραν του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου και του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Αλάνης, Ιορδάνης Ιορδάνου, Ζαχαρούλα Ιωακείμ, Ασανούλα Γιαννή και Κωνσταντίνος Πάππος, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρης Χατζηκομνηνός, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δυτικής Λέσβου Άρης Ελευθερίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου Στρατής Γελαγώτης καθώς και υπηρεσιακά στελέχη και ειδικοί συνεργάτες του Δήμου και της Περιφέρειας. 

Σκοπός της συνάντησης ήταν καταρχήν μία ουσιαστική γνωριμία των νέων πολιτικών προϊσταμένων των δύο βαθμών της αυτοδιοίκησης, προκειμένου να μπουν οι βάσεις για την προσδοκώμενη –και από τις δύο πλευρές- αγαστή συνεργασία τους, ειδικά σε επίπεδο προγραμματισμού και υλοποίησης έργων για τη Δυτική Λέσβο. 

Ειδικότερα, εξετάστηκαν οι περιπτώσεις 22 ενταγμένων ή και προς δημοπράτηση έργων που αφορούν στην περιοχή της Δυτικής Λέσβου, προκειμένου να αξιολογηθούν και να προχωρήσουν αναλόγως ενός συμφωνημένου προγραμματισμού μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου. Πρέπει να σημειωθεί μάλιστα εδώ, ότι ξεχωριστού ενδιαφέροντος άρα και προτεραιότητας για τη νέα δημοτική αρχή, είναι η περίπτωση της κατασκευής κλειστού Γυμναστηρίου στην Καλλονή και η αναβάθμιση του σταδίου του Πολιχνίτου.  

Γενικότερα, ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης με τη συμμετοχή των Aντιδημάρχων και του Aντιπεριφερειάρχη και των συνεργατών τους, αξιολόγησαν ακόμη προτάσεις και δυνατότητες σχεδιασμού νέων δράσεων και έργων στην περιοχή, οι οποίες βέβαια είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο για να αναφερθούν. 

Τόσο ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, όσο και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, στο περιθώριο της συνάντησής τους, τόνισαν τη σημασία να επιτευχθεί μία λειτουργική σύνδεση και συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου. Εκφράζοντας αμφότεροι την ικανοποίησή τους από αυτήν την επίσημη πρώτη συνάντησή τους. 

Μοιράσου το άρθρο!