|

Κλειστός ακόμα ο Οδικός Άξονας Καλλονής–Σιγρίου: Οργή σε τουρίστες και κατοίκους – Παρέμβαση Μουτζούρη στους αρμοδίους

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'

Σε αδιέξοδο οδηγείται η τουριστική περίοδος για τη Δυτική Λέσβο, καθώς μεγάλο τμήμα του νέου οδικού άξονα Καλλονής–Σιγρίου, παρά το γεγονός ότι εγκαινιάστηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό τον Απρίλιο του 2024, παραμένει κλειστό, προκαλώντας έντονη αγανάκτηση σε κατοίκους και επισκέπτες.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, έπειτα από δεκάδες διαμαρτυρίες που δέχεται καθημερινά, απευθύνει δημόσια έκκληση προς το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών για την άμεση ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών και την πλήρη παράδοση του έργου στην κυκλοφορία.

«Η Περιφέρεια είναι αναρμόδια να παρέμβει σε ένα έργο που ανήκει εξολοκλήρου στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών», ξεκαθαρίζει ο κ. Μουτζούρης.

Χρονολόγιο των καθυστερήσεων

  • 19 Απριλίου 2024: Ο Πρωθυπουργός εγκαινιάζει την ολοκληρωθείσα – θεωρητικά – οδό Καλλονής–Σιγρίου.
  • 5 Δεκεμβρίου 2024: Ο Περιφερειάρχης συγκαλεί σύσκεψη με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, προέδρους κοινοτήτων και υπηρεσιακούς παράγοντες, όπου καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις στο έργο. Οι διαπιστώσεις αποστέλλονται στο Υπουργείο.
  • 21 Δεκεμβρίου 2024: Σε νέα σύσκεψη στο Υπουργείο, παρουσία και του βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπου Αθανασίου, τίθεται επί τάπητος η ανάγκη για συμπλήρωση των ελλείψεων μέσω νέας εργολαβίας.
  • Άνοιξη 2025: Το ίδιο το Υπουργείο προχωρά σε απαγόρευση κυκλοφορίας σε μεγάλο τμήμα της οδού, λόγω κατολισθήσεων από τα πρανή, επικαλούμενο λόγους ασφαλείας.

Τουριστική ζημιά και πολιτικές ευθύνες

Η παρατεταμένη αδράνεια της Κεντρικής Διοίκησης έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη ζημιά για τον τουρισμό της περιοχής, καθώς το εν λόγω έργο αποτελεί κομβικό οδικό άξονα που συνδέει το εσωτερικό του νησιού με το λιμάνι του Σιγρίου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας – δύο βασικά σημεία προσέλκυσης επισκεπτών.

Το ερώτημα που θέτουν πλέον ανοιχτά οι πολίτες:
«Πώς είναι δυνατόν ένας δρόμος που εγκαινιάστηκε από τον Πρωθυπουργό, να είναι σήμερα αδιάβατος;»

φωτο απο τα εγκαίνια

Η Περιφέρεια ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις

Ο κ. Μουτζούρης καλεί την Κεντρική Διοίκηση να δώσει λύσεις, όχι ευχολόγια, καθώς οι παραλείψεις και οι καθυστερήσεις πλήττουν σοβαρά την εικόνα του νησιού και τις τοπικές κοινωνίες:

«Το μέλλον του δρόμου παραμένει αβέβαιο. Και αυτό προκαλεί μόνο δυσμενή σχόλια και δικαιολογημένη οργή

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις