Πολιτική

18/02/2020 - 09:42

Κολυμβητήριο στα Θέρμα; Κινδυνεύει να μείνει απλά μια μακέτα;

Ερώτηση - παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης η παράταξη "Με Πυξίδα τον Πολίτη" κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση: 

Δεν χρειάζεται για μια ακόμη φορά να μιλήσουμε για τη μεγάλη σημασία που έχει η κατασκευή του κολυμβητηρίου για την ανάπτυξη του ναυταθλητισμού στον τόπο μας αλλά και για την νεολαία του νησιού μας.

Είναι όμως ανάγκη να ρωτήσουμε ακόμα μια φορά και δημόσια αλλά και με ερώτησή μας στο Δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης τα παρακάτω:

  1. Με δεδομένο ότι στους κρατικούς προϋπολογισμούς της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του 2018 και 2019 ήταν ενταγμένη πίστωση 5.000.000 ευρώ (χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους), καθώς και ότι είχε εγκριθεί τελικά η μελέτη από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής για το νέο κολυμβητήριο στα Θέρμα, σε ποιες ουσιαστικές ενέργειες προχώρησε η Δημοτική Αρχή από το Σεπτέμβρη του 2019, ώστε να προχωρήσει η ένταξη και η δημοπράτηση του τόσο πολυαναμενόμενου αυτού έργου.
  2. Έχει διασφαλιστεί ότι στον προϋπολογισμό της ΓΓΑ του 2020 είναι ενταγμένη η πίστωση των 5.000.000 και σε ποιο κωδικό;
  3. Προχώρησε η σύνταξη της ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης, ώστε να εκλείψουν οι διά του τύπου δικαιολογίες πως ευθύνεται  άλλη δημοτική αρχή;
  4. Τηρεί η Δημοτική αρχή τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει  προς τη της Γενική  Γραμματείας Αθλητισμού , με την προγραμματική σύμβαση για την ωρίμανση και την εκτέλεση του έργου;
  5. Ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έχει τεθεί για όλα τα παραπάνω;

Ο κ. Τζιμής μας διαβεβαίωσε πως ότι στον προϋπολογισμό της ΓΓΑ του 2020 είναι ενταγμένη η πίστωση των 5.000.000.

Ωστόσο εξακολουθεί αυτή τη στιγμή να μην ασχολείται κανείς με τη συμπληρωματική ηλεκτρομηχανολογική μελέτη η οποία πρέπει να συνταχθεί οπωσδήποτε για να μπορέσει να δημοπρατηθεί το έργο. Ο κ. Τζιμής μας  είπε πως ο λόγος της μη εκπόνησης μελέτης είναι πως ο Δήμος Δυτικής Λέσβου δεν  δίνει άδεια λίγων ημερών στους μηχανολόγους  που είχαν ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη μελέτη και τώρα βρίσκονται στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, να εργασθούν για το Δήμο Μυτιλήνης και να ολοκληρώσουν τη μελέτη.

Επειδή όμως την ίδια απάντηση είχε δώσει ο κ. Τζιμής και πριν ένα μήνα σε ανάλογο ερώτημα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ», φαίνεται ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε.

Τι ακριβώς λοιπόν σκοπεύει να κάνει ο κ. Τζιμής;

Θα περιμένει επ’ αόριστον;

Με ποιες ενέργειές του θα αποκτήσουμε επιτέλους την πολυπόθητη μελέτη ώστε να δημοπρατηθεί το έργο;

Ο κ. Τζιμής απαντώντας στο 5ο ερώτημάμας μας  είπε πως μέσα στο Μάιο θα είναι έτοιμος ο Δήμος να δημοπρατήσει το έργο.

Μακάρι αλλά να μην ανησυχούμε όταν ακόμα δεν έχουμε βρει ποιος θα κάνει τη μελέτη;

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ

 

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΖΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΧΙΩΤΕΛΛΗ ΕΡΙΦΥΛΗ

Μοιράσου το άρθρο!