Πολιτική

23/01/2022 - 11:14

Κοπή πίτας στην Αγία Παρασκευή με μήνυμα για την Βάστρια από την Μαρία Κομνηνάκα

Στη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Αγίας Παρασκευής Λέσβου, παρευρέθηκε η Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κοµνηνάκα, το Σάββατο 22 Ιανουαρίου.

Η Μαρία Κοµνηνάκα κατά τη διάρκεια σύντοµου χαιρετισµού της, τόνισε το σηµαντικό ρόλο που παίζουν οι σύλλογοι για την ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής µας κληρονοµιάς και τη συνέχιση των τοπικών παραδόσεων.

Επιπλέον, έθιξε ζητήµατα που ταλανίζουν την καθηµερινότητα του χωριού και του νησιού ευρύτερα, όπως η τραγική µείωση του αγροτικού-κτηνοτροφικού εισοδήµατος, που εντείνεται από τη µεγάλη ακρίβεια, η ανεργία, αλλά και τα πανάκριβα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια τα οποία αποτελούν σηµαντικό εµπόδιο για όσους θέλουν να βρεθούν στο νησί, ντόπιους και επισκέπτες.

Τέλος, η βουλευτής επισήµανε ότι είναι σηµαντικό οι Λεσβιακοί Σύλλογοι να πάρουν αποφάσεις, να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για τη µετατροπή του νησιού σε ένα σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων, ένα θέµα το οποίο πρέπει να απασχολήσει ιδιαίτερα και τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής, καθώς αποτελεί ένα απ’ τα κοντινότερα χωριά στη Βάστρια.

Μοιράσου το άρθρο!