Πολιτική

03/04/2019 - 07:05

«Κοράκι» στα ψηφοδέλτιο της Εριφύλης Χιωτέλλη... Πολιτικός πανικός !

yle="text-align: justify;">Πολιτικός πανικός επικρατεί  από χθες το απόγευμα όταν αποκαλύφθηκε το ακροδεξιό παρελθόν υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου που είχε ανακοινώσει η υποψήφια Δήμαρχος κα Εριφύλη Χιωτέλλη και ο συνδυασμός "με πυξίδα τον Πολιτή"

Είναι η μεγαλύτερη πολιτική γκάφα σ αυτή την προεκλογική περίοδο και αυτό αποδεικνύει τη δυσκολία που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος συνδυασμός να στελεχωθεί με πρόσωπα που δεν ανήκουν στον στενό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ .

Ο Δημήτρης Κόρακας που ανακοινώθηκε με πανηγυρικό τρόπο την Κυριακή ως μια δυνατή υποψηφιότητα είναι  Διδάκτωρ Χημικός και Καθηγητής Μέσης εκπαίδευσης στα Γιάννενα.  Παραβλέπουμε το γεγονός ότι μένει μόνιμα Γιάννενα... ίσως ο άνθρωπος ήθελε να γυρίσει στο τόπο μας και να προσφέρει.

Όμως με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί εύκολα να μάθει κάποιος ποιος είναι ο Δημήτρης Κόρακας. Κάτι που δεν έκαναν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  στη Λέσβο... που τόσο αγαπάνε τα social media !  Κανείς μας κανείς δεν σκέφτηκε να ψάξει ποιος είναι αυτός ρε παιδιά ο Δημήτρης Κόρακας. To  εκπληκτικό είναι ότι άρθρο του Δημήτρη Κόρακα είχε φιλοξενηθεί λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του  και σε τοπικό ΜΜΕ  της Λέσβου χτίζοντας έτσι το αριστερό του προφίλ ... Και τότε κανείς δεν σκέφτηκε να ψάξει ποιος είναι αυτός ο Κόρακας....

Σας μεταφέρουμε ένα απόσπασμα από τοπική ιστοσελίδα των Ιωαννίνων (2013) :


Χωρίς να του έχει επιβληθεί ούτε καν έγγραφη επίληξη συνεχίζει μέχρι και σήμερα να διδάσκει τα παιδιά μας... "γράμματα" και "αξίες", ο Γιαννιώτης Χρυσαυγίτης εκπαιδευτικός στο 2ο Γυνάσιο Ανατολής, Δημήτρης Κόρακας, που δημόσια υμνεί τον Έλληνα Φύρερ και το... νεοναζιστικό κόμμα του μίσους και της μισαλλοδοξίας το οποίο ο ίδιος κατά δήλωσή του υπηρετεί. Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012, βεβήλωσε τη μνήμη του ήρωα Λορέντζου Μαβίλη και βροντοφώναξε σε μάζωξη Γιαννιωτών νεοναζί Χρυσαυγιτών: "Ζήτω ο αρχηγός Μιχαλολιάκος" και "Ζήτω η Χρυσή Αυγή". Η τότε Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης κα Φιλιώ Νόκα -για τους λόγους που μόνο η ίδια γνωρίζει- δεν κίνησε εναντίον του την παραμικρή διοικητική διαδικασία αλλά ούτε και από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ιωαννίνων, ουδέποτε του ζητήθηκαν έγγραφες εξηγήσεις. Ως εκπαιδευτικός στη... δημόσια εκπαίδευση των Ιωαννίνων, ο κ.Κόρακας δεν έχει το δικαίωμα ως πρότυπο που είναι για τους μαθητές του να ραγίζει στις ευαίσθητες μαθητικές ηλικίες το αυγό του φιδιού και μέσα από τις δημόσιες παραλληρηματικές εμφανίσεις του να προωθεί ως ιδεώδες και πρότυπο το ρατσισμό, το μίσος και τη χούντα των νεοναζί . Ο ίδιος όμως με επιστολή που μας απέστειλε τότε (28/9/2012) μέσω e-mail, με ιδιαίτερο θράσος, εντελώς απροκάλυπτα δημοσιοποίησε ο ίδιος τα στοιχεία του (τα οποία το EpirusGate για ευνόητους λόγους δεν ανέφερε) και χωρίς ίχνος ντροπής μας ευχαρίστησε για τη... διαφήμιση που του κάναμε!!! Ευτυχώς Δημήτρη Κόρακα που οι νεοναζιστικές σου κορώνες δεν τυγχάνουν αποδοχής από τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ανατολής στο οποίο σε πληρώνουμε από το υστεημά μας για να... διδάσκεις!!! Κρίμα για την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων και τα... λοιπά διοικητικά όργανα της εκπαίδευσης στα Γιάννενα που ανέχονται ακόμα τέτοια "μπουμπούκια" να μαθαίνουν τα παιδιά μας "γράμματα". Μετά λέμε γιατί η Χρυσή Αυγή απειλεί τα σχολεία του νομού.

 

Όπως εύκολα μπορεί γίνει κατανοητό  η δράση του Δήμτρη Κόρακα  είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα των Ιωαννίνων . Μάλιστα ο ίδιος δεν αρκέστηκε μόνο στη Χρυσή Αυγή αλλά είχε κάνει και δημόσια δήλωση προσχώρησης στο Εθνικό Μέτωπο (Βλέπε σχετική κάρτα ανάρτησης)

 

Ο καθένας με μια απλή αναζήτηση λοιπόν μπορεί να μάθει ποιος είναι ο Δημήτρης Κόρακας... μπορεί να μάθει το παρελθόν του!

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι κατά την παρούσιαση του ψηφοδελτίου της Εριφύλης Χιωτέλλη ο Δημήτρης Κόρακας αναφέρθηκε ότι έχει καταγωγή από το Αϊβαλί  και τονίστηκε ότι ξεκίνησε από τη ΔΑΠ - ΝΔΦΚ. Επίσης αναφέρθηκε ότι έχει αναπτύξει πολιτική κοινωνική και αυτοδιοικητική δράση στα Γιάννενα.  Στην παρουσίαση υπάρχει μια μικρή αναφορά ότι το Δημήτρη Κόρακα είχαν προσεγγίσει διάφορα δεξιά κόμματα αλλά αυτός διαφώνησε...  ( δείτε το βίντεο από το 08:20 και μετά)

 

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Δημήτρης Κόρακας υποστηρίζει ότι σήμερα υπηρετεί άλλες αρχές και πολιτικά έχει φύγει από τον χώρο της ακροδεξιάς.  Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει και το Δημήτρη Κόρακα και την Εριφύλη Χιωτέλλη αν κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του μιλούσαν ανοιχτά για το παρελθόν του με όλες τις λεπτομέρειες  και αν πραγματικά μπορούσαν να πείσουν το κόσμο για την ιδεολογική αλλαγή του Δημήτρη Κόρακα. Στην περίπωτηση  αυτή για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  ισχύει η φράση  "δεν ήξεραν; δεν ρώταγαν;"

Αυτό όμως δεν έγινε... και από χθες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζονται να μαζέψουν τα αμάζευτα.   Έτσι αργά χθες το βράδυ η Εριφύλλη Χιωτέλλη με ανακοίνωση στα ΜΜΕ της Λέσβου αναφέρει:
"Σας ενημερώνουμε ότι ο κ. Δημήτρης Κόρακας, δεν είναι πλέον υποψήφιος με τον συνδυασμό μας.Το πρόσφατο παρελθόν του κ. Κόρακα και η δράση που έχει αναπτύξει στα Γιάννενα, τα προηγούμενα χρόνια, με τίποτα δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας. Είναι ακριβώς στον αντίποδα!"

Δυστυχώς όμως η ζημιά έχει γίνει...


Και επειδή το κλίμα είναι βαρύ στο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείναμε ο  Δημήτρης Κόρακας να μεταβεί στον σταυρό στη θέση Απελή  με τον  Λάκη Κυπαρίσση  και να μετανοήσει ενώπιον  Θεού  και ανθρώπων. Τότε θα επιστέψει μετά βαΐων  και κλάδων στο ψηφοδέλτιο της Εριφύλης!

Δείτε το βίντεο από το 08:20 και μετά :

Μοιράσου το άρθρο!