Πολιτική

25/02/2020 - 17:30

Κώστας Αστυρακάκης: εφιστούμε την προσοχή στην Ελληνική  Αστυνομία για «ατυχήματα»

Ως Δημοτική παράταξη καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης απέναντι στους ακρίτες των νησιών μας, παρόντες στη χθεσινοβραδινή ειρηνική   συγκέντρωση των κατοίκων στο λιμάνι της Μυτιλήνης, γίναμε μάρτυρες βίαιης καταστολής από τα ΜΑΤ με ευρεία χρήση χημικών  και δακρυγόνων, απέναντι και σε φιλήσυχους πολίτες που έκαναν καθιστική διαμαρτυρία στο ύψος της εισόδου του τελωνείου.

Ο κ. Μητσοτάκης χαϊδεύοντας τα αυτιά των δικών του Περιφερειαρχών και Δημάρχων  στην υπόλοιπη Ελλάδα, εξαντλεί όλη την αυστηρότητα του δόγματος «Τάξις και ασφάλεια» στους κατοίκους των νησιών του Βορείου Αιγαίου που χρόνια τώρα σηκώνουν μόνα τους το βάρος των προσφυγικών ροών.

Χωρίς σχέδιο, με πρωτοφανή ανικανότητα αλλά και κυνισμό, το μόνο που καταφέρνει είναι να τιμωρεί τους νησιώτες, να περιθωριοποιεί τα νησιά και να καταστρέφει την οικονομική δραστηριότητα σ’αυτά.

Συγχαίρουμε τους συμπολίτες μας σε όλο το νησί για την αντίσταση τους και το πάθος τους, απέναντι στις επιτάξεις, στον αυταρχισμό και τις αυθαιρεσίες της κυβέρνησης, που σε πολλές περιπτώσεις καταλύει κάθε έννοια δημοκρατίας και δικαίου.

Τέλος, ενόψει της συγκέντρωσης σε λίγες ώρες, μεγάλου όγκου συμπολιτών μας στην Καράβα, εφιστούμε την προσοχή στην Ελληνική  Αστυνομία, ώστε να μη χρησιμοποιήσει χημικά και δακρυγόνα σε ένα δρόμο «καρμανιόλα»,  όπου δεξιά και αριστερά υπάρχουν βράχια και θάμνα που σε σκοτάδι και συνωστισμό, ο κίνδυνος θα είναι μεγάλος για «ατυχήματα».

Τους καθιστούμε  υπεύθυνους αν συμβεί οτιδήποτε, εξαιτίας της δράσης τους.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της ανεξάρτητης κίνησης πολιτών του Δήμου Μυτιλήνης «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»

Κώστας Αστυρακάκης

 

φωτο ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Στρατής Μπαλάσκας

Μοιράσου το άρθρο!