Πολιτική

01/03/2020 - 12:34

Κώστας Μουτζούρης: δεχόμαστε επίθεση - Εκτάκτως στο μπλόκο της Μόριας ο Περιφερειάρχης

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο Βόρειο και ειδικότερο στο νησί μας με πάνω από 400 αφίξεις μεταναστών μέσα σε έξι ώρες. Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη φύλαξη των συνόρων.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης σε δήλωσή του τονίζει:

"Ευχαριστούμε με όλη την καρδιά μας ολα τα στελέχη , ανεξαρτήτως βαθμού , των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων μας για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν για προάσπιση των συνόρων (κλειστών και ακομη ανοιχτών) και της χωρας μας τις τελευταίες ημέρες και νύχτες απο την επίθεση που δεχόμαστε απο την Τουρκία με όργανα της μετανάστες, πρόσφυγες, πράκτορες κ.α."

Αυτή την ώρα ο Περιφερειάρχης έχει μεταβεί στο μπλόκο που έχουν στήσει οι κάτοικοι της Μόριας ώστε να μην καταλήξουν οι νέες μεταναστευτικές ροές στο ΚΥΤ της Μόριας. Αξίζει να τονιστεί ότι οι κάτοικοι υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα τον Περιφερειάρχη.

Στην περιοχή έχουν φθάσει και αστυνομικές δυνάμεις χωρίς όμως να χρειαστεί να επέμβουν. 

 

up date Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι βρισκόμαστε εδώ για να διαδηλώσουμε ειρηνικά και ότι οι κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούν να σηκώσουν άλλο βάρος. Επίσης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η Τουρκία έχει εργαλειοποιήσει το προσφυγικό - μεταναστευτικό. Τέλος ξεκαθάρισε ότι η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν αλλάζει κάτω από το βάρος των τελευταίων εξελίξεων και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη σύγκλιση νέου Περιφερειακου Συμβουλίου. 

 

up date 2  (ΑΠΕ - ΜΠΕ) Τις εισόδους του δρόμου που οδηγούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, στην Παναγιούδα και στη Λάρσο έχουν κλείσει αυτή τη στιγμή (ώρα 14.00 της Κυριακής 1 Μαρτίου) ομάδες κατοίκων από τα χωριά Μόρια και Παναγιούδα αλλά και από την πόλη της Μυτιλήνης. Οι συγκεντρωμένοι δεν επιτρέπουν σε λεωφορεία του Λιμενικού Σώματος να μεταφέρουν τους αφιχθέντες σήμερα πρόσφυγες και μετανάστες στο ΚΥΤ. Διεκδικούν δε την άμεση αποσυμφόρηση της Μόριας.

Στο χώρο των συγκεντρώσεων βρίσκονται στελέχη της δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης με το δήμαρχο Στρατή Κύτελη, της περιφερειακής Αρχής Βορείου Αιγαίου με τον περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Μουτζούρη και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης καλεί τους πολίτες της περιοχής και της πόλης της Μυτιλήνης να συγκεντρωθούν στις εισόδους του δρόμου που οδηγεί στο ΚΥΤ. «Αυτό το αίσχος θα πρέπει να κλείσει τώρα» είπε ο κ. Κύτελης.

Μοιράσου το άρθρο!