Πολιτική

31/01/2017 - 12:50

Λαϊκή Ενότητα Λέσβου: Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνουν οι θάνατοι προσφύγων και μεταναστών

ΔΕΗ

ΠΑΑ

yle="text-align: justify;">Aνακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων Π.Ε. Λέσβου της Λαϊκής Ενότητας για τον τραγικό θάνατο πρόσφυγα στο στρατόπεδο της Μόριας.

 
Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνουν πλέον οι θάνατοι προσφύγων και μεταναστών από τις κακές συνθήκες διαβίωσης και ιατρικής περίθαλψης, στο στρατόπεδο – φυλακή της Μόριας. Ένας ακόμη άνθρωπος προστέθηκε την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, στη λίστα των θυμάτων της κυβερνητικής και κρατικής αναλγησίας. Αρκετοί άλλοι έγκλειστοι στο στρατόπεδο σημειώνεται ότι έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν.
Όποια κι αν είναι η κλινική αιτία θανάτου αυτών των ανθρώπων, η ευθύνη γι’ αυτούς βαρύνει την κυβέρνηση συνολικά, αλλά και τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλα, που θα όφειλε να επιδείξει στοιχειώδη ευθιξία και να παραιτηθεί.
 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει το θράσος να μιλά ακόμη στο όνομα της «αλληλεγγύης» την ώρα που εφαρμόζει την πιο απάνθρωπη πολιτική της Ευρώπης – Φρούριο, κρατώντας εγκλωβισμένους στα νησιά και σε άθλια παραπήγματα ή σκηνές εκτεθειμένες στην παγωνιά δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της ακραίας φτώχειας που έχουν επιβάλλει στον πλανήτη οι ιμπεριαλιστικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
 
Οι άνθρωποι δεν είναι αναλώσιμοι στον βωμό των μνημονίων και του ρατσισμού. Μαζί με τα αντιρατσιστικά κινήματα, τα κινήματα αλληλεγγύης και πολιτικής αντίστασης/ανυπακοής, θα αντιταχθούμε με όλες τις δυνάμεις μας στις πολιτικές που στοχοποιούν σήμερα τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, απαγορεύοντας τους την είσοδο στην «πολιτισμένη» Ε.Ε. και στις ΗΠΑ. Απαιτώντας το κλείσιμο των στρατοπέδων και των κέντρων κράτησης και διεκδικώντας την ισότιμη ένταξη των προσφύγων του πολέμου και της φτώχειας στις κοινωνίες υποδοχής τους, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας, καθώς και αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης για όλους και όλες.
 
Με σαφή επίγνωση ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση των προσφύγων και των μεταναστών είναι ταυτόχρονα και αγώνας ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, αγώνας ενάντια στα μνημόνια και στην κοινωνική εξαθλίωση της χώρας μας!
Η Επιτροπή Δικαιωμάτων της Λαϊκής Ενότητας Λέσβου καλεί τους πολίτες του νησιού μας να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που διοργανώνει ο Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό την Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2017 και ώρα 17:00 στα Κεντρικά Λύκεια της Μυτιλήνης.
 
 
 
 

Μοιράσου το άρθρο!