Πολιτική

18/09/2015 - 12:20

Λαϊκή Ενότητα Λέσβου: Να υψώσουμε πύργο ατίθασο απέναντι στο φασισμό και σε ό,τι τον γεννάει

ign="center"> 

Σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Μια δολοφονία που προστέθηκε σε ένα μακρύ κατάλογο από επιθέσεις και τραυματισμούς και από δολοφονίες μεταναστών, όπως του Σαχζάντ Λουκμάν. Μια δολοφονία για την οποία χτες ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής ανέλαβε την πολιτική ευθύνη. Η ομολογία του αναδεικνύει αυτό ακριβώς που επίμονα λέει το αντιφασιστικό και δημοκρατικό κίνημα: ότι η δολοφονία Φύσσα δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό, αλλά αποτέλεσμα της φασιστικής ιδεολογίας, συγκρότησης και πρακτικής της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να παρουσιαστεί ως δήθεν νόμιμο κόμμα που διώκεται άδικα από το κατεστημένο, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια συμμορία τραμπούκων και νοσταλγών του ναζισμού. Την ίδια στιγμή που δρα ως μπράβος των εργοδοτών και στηρίζει στη βουλή τα συμφέροντα των εφοπλιστών, βάζει στο στόχαστρο κάθε φτωχό και κατατρεγμένο, αλλά και κάθε οργάνωση και αγωνιστή της αριστεράς και του λαϊκού κινήματος.

Ο λαός μας έχει μνήμη και γνώση. Πολέμησε το ναζισμό και ήδη του έφραξε μια φορά το δρόμο της ιστορίας. Αυτό καλείται να κάνει και σήμερα και μάλιστα πιο αποφασιστικά. Τον Παύλο Φύσσα και τους αγώνες του οφείλουμε να τον τιμήσουμε με νέους αγώνες για δημοκρατία, ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια.

Δεν τον τιμούν εκείνοι που εξέθρεψαν το φασισμό, εκείνοι που τον ξέπλυναν, αλλά και εκείνοι που ταύτισαν στη συνείδηση του λαού την αριστερά με τη δεξιά όταν προσχώρησαν στο μνημονιακό μπλοκ προσφέροντας ευήκοα ώτα στο χρυσαυγιτισμό. Δεν τον τιμά, όμως, και μια Ευρώπη που ξέχασε το παρελθόν της και αναβιώνει σήμερα τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της, όταν απέναντι στους πληγωμένους εμπόλεμων περιοχών χτίζει φράχτες, πετάει δακρυγόνα και στήνει πολυβόλα.

Σήμερα που συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η περήφανη στάση του μας δημιουργεί ένα χρέος: να φανούμε αντάξιοι, να μην κλάψουμε, να μην φοβηθούμε, να υψώσουμε πύργο ατίθασο απέναντι στο φασισμό και σε ό,τι τον γεννάει.

Καλούμε το λεσβιακό λαό να πάρει μέρος μαζικά στην αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα στις 6:30 μ.μ.στην πλατεία Σαπφούς.

Το Γραφείο Τύπου

Μοιράσου το άρθρο!