Πολιτική

21/09/2015 - 11:54

Λαϊκή Ενότητα Λέσβου: ο αγώνας για δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, δημοκρατία συνεχίζεται

O λαός αποφάσισε και η απόφασή του είναι σεβαστή. Ευχαριστούμε τους 1693 συμπολίτες της εκλογικής περιφέρειας Λέσβου που μας στήριξαν με την ψήφο τους και μας έδωσαν ποσοστό 3,12%.

Η Λαϊκή Ενότητα στο σύντομο χρονικό διάστημα των 20 ημερών της προεκλογικής περιόδου δεν κατόρθωσε να επικοινωνήσει με πειστικό τρόπο το πρόγραμμα και τις θέσεις της. Ωστόσο, τα μέλη της έδωσαν έναν αγώνα με ανιδιοτέλεια, εντιμότητα, συνέπεια και αριστερό ήθος, όπως αυτά εκφράστηκαν το αμέσως προηγούμενο διάστημα και στη βουλή από τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας, Γιάννη Ζερδελή.

Η απογοήτευση ενός μεγάλου μέρους των συμπολιτών μας μεταφράστηκε στο νομό μας σε αποχή περισσότερων από 5500 ψηφοφόρων σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου. Το επόμενο διάστημα θα επιδιώξουμε να συναντηθούμε και με αυτό τον κόσμο και με εκείνους που ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν θα επωμιστούν το βάρος του τρίτου μνημονίου. Η συγκρότηση ενός αντιμνημονιακού αλλά κυρίως ανοιχτού και με αριστερά ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά μετώπου αποτελεί σήμερα κοινωνική αναγκαιότητα. Ένα μέτωπο που θα βάλει ταυτόχρονα φρένο στο φασισμό που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την προσφυγική κρίση στον τόπο μας για να σηκώσει κεφάλι. Στο νησί μας η Χρυσή Αυγή αύξησε την εκλογική της επιρροή σε σχέση με τον Ιανουάριο κατά 1500 ψήφους σχεδόν, την ίδια ακριβώς μέρα που δύο ναυάγια στέρησαν τη ζωή συνανθρώπων μας (κυρίως μικρών παιδιών) που πάλευαν να ξεφύγουν από τη φρίκη του πολέμου.

Οφείλουμε να παλέψουμε ώστε να επανασυσπειρώσουμε τους απογοητευμένους συμπολίτες μας που γύρισαν την πλάτη τους στην αριστερά που τους πρόδωσε αποδεικνύοντας πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Σε ένα νέο τοπίο καλούμαστε να αναδιαμορφώσουμε την Αριστερά με το βλέμμα πάντα στραμμένο στις ανάγκες της κοινωνίας. Μπορεί να χάσαμε μια μάχη αλλά όχι τον πόλεμο. Ο αγώνας για δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, δημοκρατία συνεχίζεται. Σε αυτό τον αγώνα θα είμαστε στην πρώτη γραμμή.

Μοιράσου το άρθρο!